07 februari 2022

Méér Muziek In de Klas

Méér Muziek In de Klas
Klik op de foto voor een vergroting

Rozet Onderwijs heeft in juni 2021 de subsidie van Meer Muziek in de Klas aangevraagd en toegekend gekregen. De cultuurconsulenten van Rozet Onderwijs hebben 8 scholen gevonden die in 2022 starten met muzieklessen met behulp van een subsidie van Meer Muziek in de Klas. Kijk hier wat dat concreet inhoudt.

Meer Muziek in de Klas’ is een landelijke organisatie die het belang van muziekonderwijs op de basisschool promoot en wil ondersteunen. Dit doet zij door instellingen voor kunstzinnige vorming te ondersteunen met een bescheiden startsubsidie, waarbij de instelling of de school zelf andere financiering zoekt.

Rozet Onderwijs heeft in juni 2021 de subsidie van Meer Muziek in de Klas aangevraagd en toegekend gekregen. De cultuurconsulenten van Rozet Onderwijs hebben 8 scholen gevonden die in 2022 starten met muzieklessen met behulp van een subsidie van Meer Muziek in de Klas.

Ondertussen vraagt Rozet Onderwijs andere fondsen aan om aan de vraag tegemoet te komen. Scholen kunnen zelf ook bijdragen door bijvoorbeeld de NPO gelden deels aan Meer Muziek in de Klas te besteden.

Wat doen scholen met deze subsidie?
De meeste van deze 8 scholen trekken een vakleerkracht muziek aan, die in een aantal gevallen ook naschools aanbod verzorgt in de vorm van instrumentale lessen. Twee Arnhemse scholen richten zich specifiek op zingen met het lesprogramma ‘Zingkwartier’.

Heb je zelf ook belangstelling of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met de projectleider binnen Rozet Onderwijs: annette.hamelink@rozet.nl
Voor meer informatie over Meer Muziek in de Klas kijk op: www.meermuziekindeklas.nl

Op deze website zijn ook leuke lestips en energizers te vinden

Voor meer informatie over zingkwartier kijk op: Zingkwartier – Zangles op de basisschool

Deel dit item