13 november 2023

Onthulling Kunstroute Malburgen

Onthulling Kunstroute Malburgen
Klik op de foto voor een vergroting

Wist je dat Malburgen meer dan 100 verschillende kunstwerken in de openbare ruimte telt? De afgelopen jaren zijn er veel kunstwerken in de wijk bijgekomen. Stichting Kunst in de publieke Ruimte heeft in samenwerking met Rozet een prachtig kunstrouteboekje gemaakt met veel informatie over de kunstwerken.

Dit boekje wordt op 15 november 2023 feestelijk onthult om 15:00 uur bij restaurant Sama Sama – Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem. Theo Brink, schrijver van dit boek, geeft een korte presentatie. Bob Roelofs, wethouder erfgoed, mag het boek officieel onthullen. Hapjes en drankjes zijn aanwezig, na afloop kun je gratis een boekje meenemen.

Extra programma

Na de presentatie volgt een unieke kans om samen met stadsgids Petra Dielman van stichting Arnhem Life een stukje van de route te lopen. Petra vertelt tijdens de wandeling over de kunstwerken die we passeren. De wandeling start vanaf Sama Sama en duurt ongeveer een 45 minuten. We eindigen bij het hoofdgebouw van DWS. Hier hebben deelnemers aan de route de kans om een eigen graffitikunstwerk te maken onder begeleiding van lokale street artist Friso Hilhorst, die al veel muurschilderingen in Arnhem op zijn naam heeft staan.

Er zijn nog 3 plekken beschikbaar voor de wandeling en de workshop. Vandaag de 13e is de laatste kans om je aan te melden door een mail te sturen naar Vincent.william@rozet.nl

Nog veel meer routeboekjes

Stichting Kunst in de publieke Ruimte heeft als doel het toegankelijk maken van alle kunst in de publieke ruimte in Arnhem, zo mogelijk in context van de ruimte waar deze kunst zich bevindt. Ondertussen heeft de stichting twaalf publicaties gerealiseerd. Daarvan zijn er zeven in serie en in samenwerking met Rozet van de pers gekomen: de vormgeving en drukkosten komen van Rozet.

Binnenkort worden daar een 8e, een 9e en een 10e aan toegevoegd: Geitenkamp/Monnikenhuizen, het Arnhemse Broek én De Laar!
Bekijk hier alle publicaties van Stichting Kunst in de publieke Ruimte. 

De Kunst & Cultuurboekjes zijn op heel verschillende plekken in de wijken zelf te vinden. Check de cultuurmakelaar van jouw wijk om er achter te komen of je er een kan bemachtigen.

Deel dit item