08 februari 2022

Vlieg mee met Phion – online serie en lesmateriaal

Vlieg mee met Phion – online serie en lesmateriaal
Klik op de foto voor een vergroting

Het Orkest van Gelderland & Overijssel Phion heeft de eerste aflevering van Vlieg mee met Phion online staan, een 6-delige online serie vol spannende en hilarische ontmoetingen met het orkest en de musici. Het muziekkwartiertje voor in de klas. Hiermee biedt Phion leerkrachten eigentijds en kant-en-klaar lesmateriaal (Vlieg mee met Phion) dat zo laagdrempelig is dat iedere leerkracht hier wekelijks mee aan de slag kan gaan.

In de afleveringen maken leerlingen kennis met de instrumenten uit het symfonieorkest en ervaren ze de kracht van symfonische muziek. In het bijbehorende lesmateriaal gaan leerlingen aan de slag met verbeelding, creativiteit en muzikale vaardigheden.

Tijdens de afleveringen beantwoorden Freek & Eric al jouw vragen en nemen ze jou mee in de wereld van Phion,. Want: Waarom wordt een film minder spannend als je het geluid uitzet? En hoeveel water past er eigenlijk in een tuba? In het bijbehorende lesmateriaal, met instructiefilmpjes, leren de leerlingen alle bewegingen, bodypercussie en zang van het Vlieg mee met Phion-lied. In de zesde aflevering komen al deze elementen samen en kunnen ze zelf meedoen met het Vlieg mee met Phion-lied.

Deel dit item