Educatief aanbod + materiaal

Samen met onze culturele partners en de scholen ontwikkelt Rozet tools, lesactiviteiten en trainingen. Op deze pagina vind je hiervan een overzicht.

Educatieshop

In samenwerking met scholen en partners ontwikkelen we lesactiviteiten die aansluiten bij het curriculum, en die je vakoverstijgend en thematisch kunt inzetten. Van korte lesactiviteiten tot doorlopende leerlijnen. Wil je samen met ons nieuw educatief materiaal ontwikkelen? Neem dan contact op met ons via onderwijs@rozet.nl.

De lesactiviteiten zijn terug te vinden in onze EduShop. Hier zijn de producten aan te vragen die je in jouw vestiging of klas kan inzetten. Ook kun je je in deze educatieve winkel aanmelden of inschrijven voor een training. Deze zijn te vinden onder het tabblad deskundigheidsbevordering.

Educatieshop

Lesmateriaal

Kunst en School

Ben je op zoek naar een inspirerende activiteit in een van de disciplines beeldend, erfgoed, dans, literatuur, muziek, multimedia, circus of theater? Het aanbod van alle kunstinstellingen en cultuuraanbieders uit Arnhem en omstreken brengen we samen op Kunst en School Rozet.

Vind je het lastig te kiezen? We helpen we je graag. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Platform met lesmateriaal

In samenwerking met de Arnhemse basisscholen ontwikkelen trainers lesmateriaal. Op het platform ELO (Elektronische Leeromgeving) is dit lesmateriaal verzameld zodat leerkrachten en icc-ers makkelijk toegang hebben tot dit materiaal. Ook is dit een plek waar leerkrachten hun ervaringen delen. Via Mijn Rozet kunnen scholen op een eigen plek komen om hun materiaal en leerlijn te plaatsen. De adviseurs van Rozet kunnen de scholen begeleiden bij het gebruik van ELO en het plaatsen van lesbrieven.

Themalijsten

Welk boek past bij het thema in de klas? Rozet heeft leeslijsten samengesteld bij verschillende thema’s. We hebben lijsten samengesteld voor VVE, primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Digitale scheurkalenders

Haal kunst je klas in met de Digitale Scheurkalender. De kalender is speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord als een leuke, vlotte en laagdrempelige kennismaking met kunst, cultuur en erfgoed. De app is een korte cultuursnack, die je op elk moment van de dag in kan zetten in de klas, ook los van een kunstproject of gepland museumbezoek.