Buitengewoon

Rozet werkt met vier scholen en wijkcentrum Bieb 3000 samen aan het bijzondere project Buitengewoon. Buitengewoon verbindt de maatschappij (de wijk) met de school (de leerlingen) en de kunst (kunstenaars). Elk kind kan ervarend ontdekken en leren, van en met elkaar, met rolmodellen en dicht bij hun leefwereld.

Buitengewoon

Het onverwachte is de norm

Ruimte geven aan doen, denken, durven, uitproberen, verbeteren en vernieuwen bepaalt de ontwikkeling van een kind. Bij Buitengewoon is het onverwachte de norm. Het leren over de wereld doen we in de wereld. Kinderen en jongeren zijn zelf eigenaar van hun leerproces, het is een proces waaraan alle deelnemers – kind, de leraar en de kunstenaar- een belangrijke bijdrage leveren. De geleerde kennis en ontwikkelde competenties maken we zichtbaar voor leerlingen én (leer)krachten. 

Presikhaaf

Leerlingen van twee basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs, waaronder twee uit het special onderwijs scholen, uit de Arnhemse wijk Presikhaaf deden al mee met dit buitengewone project. Bekijk voor meer informatie ook de film. 

 

Wil je meer weten?

Is Buitengewoon wat voor jouw school? We komen graag langs om er meer over te vertellen! Mail voor een afspraak naar miriam.vanmeer@rozet.nl.