Meer over Adopteer een Tijdvak

Onderzoek

Met de hulp van historici, kunstenaars, theatermakers en vele andere specialisten onderzoeken de leerlingen de geschiedenis van hun eigen omgeving. Ze adopteren een tijdvak door het Arnhem van toen te verbinden met het heden en zelfs de toekomst van de stad. Unieke voorwerpen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek vertellen de leerlingen historische verhalen over hun eigen omgeving.

Experts komen naar de klas om de leerlingen te helpen, met de hele stad als hun onderzoeksterrein. Wat hebben ze ontdekt en gezien? Wat willen ze daar zelf over vertellen of verder onderzoeken? En wat betekent dat voor hen? In creatieve activiteiten vanuit verschillende kunstdisciplines geven de leerlingen betekenis en vorm aan hun onderzoek. In Rozet kunnen ze die tonen: er staat een vaste vitrine voor hun klaar.

Onderzoek
cof

Samenwerking

Adopteer een Tijdvak is in de afgelopen jaren ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Heijenoordschool en ’t Panorama. In het schooljaar 2022-2023 zijn in totaal zes scholen betrokken bij het programma van Adopteer een Tijdvak. Dat programma kan op maat ingezet worden binnen jullie huidige onderwijs.
Meer weten

Wil je meer weten over dit project en de mogelijkheden op jouw school? Neem dan contact op met: Jillis Verbeek via jillis.verbeek@rozet.nl