DigiTaalpunt: hulp bij taal en digitale vaardigheden

Wil jij (beter) leren lezen, een computer gebruiken of internetten? Of ben je nieuw in Nederland en wil je de taal leren en oefenen met spreken? Rozet DigiTaalpunt helpt je hier graag mee op weg. Op deze pagina lees je wat we voor je kunnen betekenen.

DigiTaalpunt: hulp bij taal en digitale vaardigheden

Wat is Rozet DigiTaalpunt?

Vind jij formulieren invullen lastig? Heb je moeite met (voor)lezen of schrijven? Je bent niet de enige: 1 op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Rozet DigiTaalpunt helpt je graag als je beter wilt kunnen lezen en schrijven. Met informatie, advies, oefenmaterialen en activiteiten.

Nederlands lezen en schrijven heb je voor veel dagelijkse dingen nodig. Denk aan formulieren invullen, (sollicitatie)brieven of e-mails schrijven, voorlezen aan je (klein)kinderen of de juiste bus of trein nemen. Gelukkig is het nooit te laat om dit beter te leren. Kom naar een van onze activiteiten, onze coaches beantwoorden je vragen graag.

Wil je de Nederlandse taal (beter) leren lezen en spreken? Kom naar het Taalcafé of naar een leeskring. Je kunt oefenen met onze materialen, op computers en met elkaar in kleine groepjes. We helpen je graag verder.

Ook kan je op computers oefenen met taal. Dat kan in de bibliotheek, maar ook thuis met een gratis account voor Oefenen.nl.

Lid worden van Bibliotheek Rozet voor taalleerders 2023

Iedereen die een taalcursus volgt in Arnhem of deelneemt aan een taalactiviteit van Rozet of een andere taalaanbieder kan met korting lid worden van de bibliotheek. Je betaalt dan €23,50 voor een jaar. Klik hier voor het formulier.

Neem het formulier mee naar de bibliotheek, ingevuld door de docent of vrijwilliger van wie je les hebt.

Let op, misschien kun je gratis lid worden:

  • Tot en met 24 jaar is abonnement voor iedereen gratis.
  • In bezit van Gelrepas? Dan kan het volledige bedrag afgeschreven worden van je Gelrepas en hoef je niet bij te betalen.

Alle activiteiten van Digitaalpunt

Het verhaal van Anwar

Anwar Manlasadoon uit Syrië was advocaat. Hij vluchtte in 2015 naar Nederland. Hij was (en is) regelmatig te vinden in Rozet. Inmiddels is hij student Industrieel product ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en columnist voor De Gelderlander: ‘Anwar burgert in’.

Tips van Anwar

  1. Zoek heel veel contact met Nederlanders! Ook als je de taal nog niet goed spreekt. Je hoeft je nergens voor te schamen.
  2. Ga naar plekken toe waar veel Nederlanders zijn! Rozet was voor mij de juiste plek. Daar zijn altijd mensen die lezen, leren en je willen helpen met taal.
  3. Lees veel! Dan onthoud je het veel beter.
  4. Durf te praten! ‘Nee heb je, ja kun je krijgen. Het komt altijd goed.’