Arnhems Uurtje Cultuur

Tijdens de lockdown van 2020, ontstond het digitale Arnhems Uurtje Cultuur van Cultuur 55Plus. Via het Rozet YouTube kanaal was er wekelijks een nieuwe aflevering te zien met onderwerpen over Arnhemse kunst, cultuur en erfgoed. We zitten ondertussen in het vierde seizoen!

Het Arnhems Uurtje Cultuur blijkt een waardevolle aanvulling op het aanbod van Cultuur 55Plus: het biedt achtergrondinformatie, stimuleert om meer te weten, maar bereikt ook mensen die aan huis gebonden zijn. Daarom gaan wij samen met partners uit de wereld van kunst, cultuur, taal en erfgoed en natuurlijk met de 55Plussers zelf, niet meer wekelijks, maar acht keer per jaar door met dit digitale Cultuurtijdschrift! Bekijk door verder te klikken hier alle seizoenen,

Seizoen 4 - 2022/2023

Het vierde seizoen: wegens succes geprolongeerd! Niet alleen kunt u deelnemen aan mooie live activiteiten van Cultuur 55Plus, maar u kunt ook thuis vanaf de bank genieten van het digitale Arnhems Uurtje Cultuur! Dit digitale cultuur tijdschrift verrast u maandelijks met een nieuwe aflevering op YouTube, waarin aandacht is voor de professionele Cultuur met achtergronden en kijkjes in ateliers van kunstenaars. U wordt getrakteerd op interviews met schrijvers of korte optredens van musici die iets over hun instrument vertellen. Dit alles met de focus op Arnhem en omgeving. Ook u als kijker komt aan bod, zoals met de rubriek “Kunst boven de bank” of “Verzameling”. Afwisselend, herkenbaar en laagdrempelig!

Seizoen 3 - 2021/2022

Nadat wij tijdens de eerste lockdown van 2020 startten met Arnhems Uurtje Cultuur, blijkt dit een waardevolle aanvulling op het aanbod van Cultuur 55Plus: het biedt achtergrondinformatie stimuleert om meer te weten of interessante plekken, musea, concerten of voorstellingen te bezoeken. U wordt verleid om bij anderen achter de voordeur te kijken, maar ook om naar buiten te gaan en op een andere manier te kijken naar uw eigen wijk. Wij koppelen hier kunstroutes in verschillende wijken aan vast, die door groepjes kunnen worden gelopen en gefietst. Wij werken samen met partners uit de wereld van Kunst, Cultuur, Taal en Erfgoed en natuurlijk met de 55Plussers zelf.

Seizoen 2 - 2020/2021

Vanaf september 2020 werd er al overgeschakeld naar een maandelijkse editie, waarbij naarmate er weer meer live mogelijk werd een link werd gelegd met live activiteiten. Door op locatie te filmen en aandacht te vragen voor lokale publieke kunst en erfgoed, werden de kijkers uitgenodigd tijdens wandelingen door de stad op een andere manier naar hun omgeving te kijken, of te genieten van achtergrondverhalen bij kunst en cultuur in musea, maar ook bij mensen thuis.

Seizoen 1 - 2020

In mei 2020 ontstond door de beperkingen die de coronaperiode met zich mee bracht, het digitale Arnhems Uurtje Cultuur van Cultuur 55Plus. Via het Rozet YouTube kanaal was er negen weken lang wekelijks een nieuwe aflevering te zien onderwerpen over kunst, cultuur en erfgoed, met name gericht op Arnhem.

Misschien ook interessant voor u:

Komende activiteiten

Eureka! 3d printen

Eureka! 3d printen

Wel eens gehoord van een 3d printer? En lijkt het jou tof om zelf iets te kunnen ontwerpen en dit ook daadwerkelijk te printen? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou.

29 november - 20 december
4 sessies
MakerCosmos
Fotografie verdiepend - portret

Fotografie verdiepend - portret

Een fotografisch interessant portret heeft een meerwaarde die uitstijgt boven de primaire eigenschap van de gelijkenis. 

26 september - 12 december
6 sessies
Rozet Centrum
Het verhaal van Gelderland

Het verhaal van Gelderland

Ben je ook benieuwd welke indrukwekkende sporen de Romeinen langs de grote Gelderse rivieren achterlieten? Hoe machtig het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen was en welke hoofdrol Gelderland speelde in de Tachtigjarige Oorlog? In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je samen met een aantal gastsprekers mee door de Gelderse geschiedenis. Hij doet dat aan de hand van de vierdelige boekenreeks Verhaal van Gelderland. Iedere avond staat één tijdvak centraal.

26 september - 24 oktober
4 sessies
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE
Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE