Fotografie verdiepend - reportage

CRE347-22
Fotografie verdiepend - reportage


LET OP: dit is een activiteit van onze partner Rob Schouten Fotografie. Je kunt je rechtstreeks bij hem aanmelden: fotokba@kpnmail.nl

Reportagefotografie betekent, verhalen vertellen. Dat kunnen grote maar ook kleine, persoonlijke verhalen zijn. In de lessen behandelen we de geschiedenis van de reportagefotografie, de structuur en opbouw van een reportage en fotografische technieken. Ook besteden we aandacht aan het selecteren, bewerken en presenteren van het beeldmateriaal en wordt er toegewerkt naar een eindpresentatie.

Dit is een cursus met veel praktijkopdrachten, zowel binnen als buiten de lessen. In de eerste les worden zowel de onderwerpen voor 5 reportage-opdrachten bekend gemaakt als de data waarop deze besproken worden. Dit geeft de gelegenheid om de opdrachten te plannen. De opdrachten worden opgebouwd van een klein persoonlijk verhaal tot een reportage die zich afspeelt in een openbare ruimte.

Wat heb je nodig?

Deze cursus is geschikt voor mensen met minimaal de basiscursus als onderliggende kennis. Dat betekent dat je je eigen digitale reflex of systeemcamera qua bediening goed onder controle hebt.

Wil je weten of deze cursus bij je past, neem dan contact op met de docent.

CURSUSPRIJS: €210,-

Foto: Rob Schouten

Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Woensdag 8 mrt. 2023 19:30 - 22:00
Woensdag 22 mrt. 2023 19:30 - 22:00
Woensdag 5 apr. 2023 19:30 - 22:00
Woensdag 19 apr. 2023 19:30 - 22:00
Woensdag 17 mei 2023 19:30 - 22:00
Woensdag 7 jun. 2023 19:30 - 22:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Eureka! 3d printen

Eureka! 3d printen

Wel eens gehoord van een 3d printer? En lijkt het jou tof om zelf iets te kunnen ontwerpen en dit ook daadwerkelijk te printen? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou.

29 november - 20 december
4 sessies
MakerCosmos
Fotografie verdiepend - portret

Fotografie verdiepend - portret

Een fotografisch interessant portret heeft een meerwaarde die uitstijgt boven de primaire eigenschap van de gelijkenis. 

26 september - 12 december
6 sessies
Rozet Centrum
Het verhaal van Gelderland

Het verhaal van Gelderland

Ben je ook benieuwd welke indrukwekkende sporen de Romeinen langs de grote Gelderse rivieren achterlieten? Hoe machtig het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen was en welke hoofdrol Gelderland speelde in de Tachtigjarige Oorlog? In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je samen met een aantal gastsprekers mee door de Gelderse geschiedenis. Hij doet dat aan de hand van de vierdelige boekenreeks Verhaal van Gelderland. Iedere avond staat één tijdvak centraal.

26 september - 24 oktober
4 sessies
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum