Popronde Arnhem

Popronde Arnhem

Popronde Arnhem - Rozet Centrum - Kortestraat 16, Arnhem

Popronde is het grootste reizende popfestival van Nederland waar je de muzikale smaakmakers van de toekomst ziet en hoort. Gratis toegankelijk en bij jou in de favoriete café, shop, zaal of bibliotheek.
Ook dit jaar reist Popronde, tijdens ESNS 2023 gekozen tot het beste festival van Nederland, weer langs meer dan 40 steden met een tachtigtal artiesten en vrijdag 27 oktober is Arnhem het lokale muziekstation. En ook in Rozet kun je terecht voor een heel mooi programma.

In de middag kun je terecht voor de Popronde Previews. Deze vinden plaats in samenwerking met RTV Connect.
In kleine setting geven artiesten een preview van hun werk en een interview.

De previews starten om 16.00 uur.
Met Jeroen Antoine, Silke Veld, XA4.

De previews en het avondprogramma zijn gratis toegankelijk.

Avondprogramma Popronde:
18.30 uur: XA4
19.30 uur: Silke Veld
20.45 uur: Jeroen Antoine

XA4:
Bij de muziek van XA4 wordt live akoestische piano gemixt met elektronische uitbreidingen en soundscapes gecreëerd met opgenomen samples van zijn oude Bechstein-vleugel. Invloeden in zijn muziek variëren van minimal en ambient tot klassiek en elektronisch. Hij bracht werk uit bij Excelsior AMS en het label van Philip Glass in NYC: Orange Mountain Music.

Silke Veld:
Silkes Nederpop muziek heeft een ‘MEAU meets BLØF' achtige sfeer, en gaat over alle normale en minder normale dingen in het leven waar ze iets bij voelt. Met haar onderkoelde anekdotes, afgewisseld met zo nu en dan een diepe levensvraag, slingert Silke je alle kanten op en laat ze je pas los als het tijd is voor wijn.

Jeroen Antoine:
Jeroen Antoine houdt het dicht bij huis. Geen wereldproblematiek maar grote kleine verhalen. Verleiding, loslaten en verlies, verpakt in soulvolle songs die blijven plakken in je oor. Jeroen smijt zijn emoties liefdevol in je gezicht. Met een lach, een traan en altijd met ’n positieve mindstate.

Alle details over het programma en de speeltijden vind je op de
website van Popronde

Gegevens

Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Vrijdag 27 okt. 2023 18:00 - 22:00
Popronde Arnhem

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

De Muziekmakerij

De Muziekmakerij

De Muziekmakerij is de muziekschool voor Arnhem en omgeving. Wil jij ook gaan zingen of een instrument leren bespelen?

Meld je het gehele jaar aan
Rozet Centrum
Componeren met taal (liedteksten schrijven)

Componeren met taal (liedteksten schrijven)

Hoe maak je een tekst waar een componist echt iets mee kan? In vijf avonden werk je aan liedteksten, ontdek je hoe je op ideeën komt en leer je werken met rijm, inhoud en structuur.

29 november - 24 januari
5 sessies
Rozet Centrum
Seeing Sounds - concert in beeld en geluid | Eureka!

Seeing Sounds - concert in beeld en geluid | Eureka!

Eureka!'Seeing Sounds' is een interdisciplinaire performance die het fascinerende fenomeen synesthesie verkent d.m.v. zelfgemaakte grafische partituren (synthesie: wanneer een waarneming van het ene zintuig onwillekeurig verbonden wordt met een ander zintuig). Kleuren, vormen en bewegingen zetten ze om in harmonieuze melodieën en bijzondere klanken. Met een groot scherm zodat je zowel de geïmproviseerde muziek als de grafische partituren kan volgen.

30 november 19:00 - 21:30
Rozet Centrum