SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor je Wordpress website

COM050-23
SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor je Wordpress website

LET OP: deze cursus start online. Mogelijk stappen we over naar Rozet zodra dat kan.

Wil je graag meer relevante bezoekers naar je website halen, maar wil je geen honderden euro’s per maand aan advertenties uitgeven? Dan is SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, dé oplossing! Met zoekmachineoptimalisatie focus je op goede vindbaarheid in zoekmachines. Je onderzoekt waar jouw potentiële lezer of klant op zoekt en zorgt dat jouw website daarop inspeelt. SEO is geen rocket science en is bovendien gratis, maar kost wel wat tijd. 

Het is daarom belangrijk dat je weet wat je precies moet doen. Voordat je het weet heb je uren gestopt in de ‘optimalisatie’ van iets dat niet zoveel oplevert als je hoopt. In deze cursus leer je hoe je zelf de SEO voor je website kunt doen. De lessen zijn praktisch ingestoken; naast een onderdeel theorie ga je in de les al ook daadwerkelijk aan de slag met jouw SEO. Op die manier is de stof behapbaar en maak je meters, terwijl je vragen kunt stellen aan de docent en met elkaar kunt sparren. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Les 1: Kennismaking: hoe zoekmachines werken & zoekwoordonderzoek. Het is goed om in te zoomen op hoe zoekmachines werken en zich ontwikkelen. Op basis waarvan worden websites door bijvoorbeeld Google of Bing gerangschikt? En hoe vaak verandert het algoritme? Daarnaast kijken we naar zoekwoordonderzoek: waarom is dat belangrijk en waar begin je?

Les 2: Het eerste SEO principe: content. Content is het eerste SEO principe die we behandelen. Content is veruit het meeste werk, maar kan ook veel opleveren. Je begint niet direct met het schrijven en optimaliseren van SEO-content, daar gaan nog wat stappen aan vooraf om zeker te weten dat wát je schrijft ook impact maakt. 

Les 3: Het tweede SEO principe: techniek. Hoe zorg je ervoor dat de techniek van je website goed staat ingericht voor zoekmachines? Waar moet je allemaal op letten? Bij het onderdeel techniek staan we onder andere stil bij mogelijke blokkerende elementen (codes die ervoor zorgen dat Google je website überhaupt niet indexeert) en de snelheid van je website. Ook behandelen we de voor de zoekmachine niet-leesbare content zoals video’s, afbeeldingen en audiofragmenten en hoe je deze content toch SEO proof kunt inzetten.

Les 4: Het derde SEO principe: autoriteit. Heel plat gezegd is het derde SEO principe het verkrijgen van links. Maar het is ontzettend belangrijk dat je niet zomaar zoveel mogelijk links probeert te genereren. Kwaliteit van links is namelijk erg belangrijk. Je leert hoe je links kunt genereren en waar je op moet letten bij het selecteren van websites.

Les 5: SEO Atelier. Alle lessen bestaan uit theorie en praktijk; in elke les start je met het desbetreffende onderdeel. In de laatste les kun je de onderdelen die nog niet af zijn uitwerken met begeleiding van Lisa. Ook is er ruimte om te sparren met mede-cursisten.

Wordpress

Deze lessen focussen zich vooral op Wordpress als CMS systeem. Toegang tot een Wordpress website is daarom van belang. Je kunt in de les werken op je eigen laptop (Mac of pc), maar er zijn ook computers beschikbaar.


Gegevens

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Discussion autour d'un verre!

Discussion autour d'un verre!

Qui a dit que vous parliez mieux le français après un verre de vin ?! Essayons! 

17 november - 15 december
Vindt plaats in Momento
Engels conversatie: Use your English 1

Engels conversatie: Use your English 1

Engels: use your English 1 Bestemd voor degenen die geen of weinig kennis hebben van het Engels of door onzekerheid en gebrek aan praktische ervaring

17 januari - 28 maart
Rozet Centrum
Mandarijn-Chinees 1

Mandarijn-Chinees 1

Met deze beginnerscursus kun je voldoende Chinees leren om je op reis te redden.

19 januari - 13 april
Arentheem College Thomas a Kempis