9-12 Jaar

Verhalen zijn magisch. Ze kunnen spannend zijn of grappig. Waargebeurd of fantasierijk. Lezen en voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Daarom kunnen kinderen t/m 17 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek. Oudere kinderen en jongeren helpen we graag aan goede informatie voor het huiswerk. Zo vind je bij ons voor ieder wat wils.

9-12 Jaar

Nieuwe boeken

In de bibliotheek vind je steeds weer nieuwe boeken. Vaak vind je ze op een tafel bij elkaar. Ben je benieuwd welke nieuwe boeken er zijn? Klik op de links rechts om ze te ontdekken.

Ik lees! Yoleo

Lezen wordt nog leuker met Yoleo. Ook als je eigenlijk niet zo van lezen houdt. Je verdient leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Je kunt Yoleo gratis gebruiken met je pasnummer en wachtwoord: www.yoleo.nl

Leestips voor iedereen

Lezen is leuk! Tenminste als je een goed boek kiest. Waar wil jij graag over lezen? Klik op de link en zoek een boek op thema:

Weet je welk boek het wordt? Zoek dan in onze kidscatalogus of het boek aanwezig is. Is het er niet? Vraag dan aan je vader of moeder of je het mag reserveren.

Leestips voor iedereen

Lezen lastig?

Vind je lezen lastig? Op het MLP (Makkelijk Lezen Plein) in de bieb vind je de leukste en spannendste boeken. Deze boeken zijn makkelijker te lezen. Kom langs!

Bekijk de nieuwste Makkelijk Lezen boeken

Voor je ouders hebben we wat tips op een rij gezet. Haal ze bij het scherm en laat ze deze pagina eens lezen:

Lezen lastig?
Two little kids reading book under blanket

Luisterboeken en e-books

Zin om (lekker lui) een verhaal te luisteren? Vraag je vader of moeder de gratis Luisterbieb-app op telefoon of tablet te zetten. Hiermee kun je heel veel verschillende verhalen beluisteren. Leuk voor thuis op de bank of onderweg in de auto. Veel luisterplezier!

En wist je dat je met je biebpas ook veel e-books kunt lenen en lezen? Dat kan waar je ook bent. Kijk eens welke boeken je allemaal als e-book kunt lezen.

Luisterboeken en e-books

Schoolverhalen

Weet je waar je ook veel nieuwe verhalen hoort? Op school 🙂 !
En met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je de taallessen heel moeilijk? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes.

Schoolverhalen

Werkstuk of spreekbeurt

Als je een werkstuk moet maken of spreekbeurt moet houden, heb je veel informatie nodig. De bibliotheek heeft boeken en websites voor je. Handig! Ben je nog op zoek  naar een leuk onderwerp? Ook dat vind je zo met deze links:

Werkstuk of spreekbeurt