Windbloemen
Dwarsligger

Windbloemen (cop. 2011)/ Tamara McKinley, vert. [uit het Engels] door Hans Verbeek

Bij het wel en wee van een Australische boerenfamilie spelen de vrouwen, vooral in de Tweede Wereldoorlog, een grote rol.

Recensie

Een roman over een familie die leeft en werkt in de binnenlanden van Australië, uiteraard met vee, in dit geval koeien en paarden. Het aardige van dit verhaal is vooral, dat lezers veel te weten komen over hoé zo'n leven is. En ook over de wijze van leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Australië: de aboriginals. Dat zijn interessante onderdelen van het verhaal. Voor de rest lijkt het, vooral tegen het einde, toch wel erg veel op een doorsnee familieroman: de hoofdpersonen hebben zo hun (verkeerde) liefdes, hun (nogal eens overdreven) droevige ervaringen, hun (overtrokken) dromen en fantasieën. Er wordt trouwens door het hele boek heen gezinspeeld op grote schokkende familiegeheimen; de beloofde mededelingen daarover worden telkens opnieuw uitgesteld. Op de een of andere manier maakt dat het verhaal langdradig en nogal eens irritant. Daarom geschikt voor geduldige lezers, die graag een geheimzinnig aandoend lang verhaal willen lezen. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049801199

Titel Windbloemen
Auteur Tamara McKinley
Secundaire auteur Hans Verbeek
Type materiaal Dwarsligger
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam : Dwarsligger, cop. 2011
Overige gegevens 641 p - 12 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met De Fontein/Tirion - Oorspr. Nederlandse uitg.: Haarlem : Van Buuren, 2003 - Vert. van: Windflowers. - London : Piatkus, 2002
ISBN 9789049801199
PPN 332685934
Genre familieroman
Thematrefwoord Australië ; Aborigines
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 128
Uitgeleend