Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
The fault in our stars
Blu-ray

The fault in our stars ([2014])/ directed by Josh Boone

Een 16-jarig meisje weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van een jongen, die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben.Hazel (16, ik-figuur) weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van Gus (17), die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De tweede film van Josh Boone is gebaseerd op de bestseller van John Green (vertaald als Een weeffout in onze sterren)*. De 16-jarige Hazel heeft terminale schildklierkanker, maar door permanente zuurstoftoediening en experimentele medicijnen blijft ze nog leven. Op een supportgroep voor kinderen met kanker ontmoet ze Augustus (17 jaar), een geestige jongen die genezen is van botkanker. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar Hazel houdt de boot af, want ze wil hem geen pijn doen. Een belangrijke episode in het verhaal speelt zich af in Amsterdam, waar Hazel en Augustus dankzij een goededoelenstichting heen kunnen reizen om de schrijver van Hazels favoriete boek te ontmoeten. Jann Ruyters (Trouw 10-7-'14) schrijft: 'Het werkte in het boek en het werkt ook in de film, die een adequaat script kreeg van scenarioschrijvers Neustadter en Weber (van '(500) days of summer') en de juiste chemie tussen de grijnzende branie Ansel Elgort en nieuwe ster Shailene Woodley'. Evenals andere recensenten valt zij over de zoenscène in het Anne Frankhuis, maar ze concludeert: 'het zijn slechts kleine zwelgdissonanten in een verder perfect getoonzette goed-gevoel-tragedie.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626047179

Titel The fault in our stars
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Josh Boone ; Shailene Woodley ; Ansel Elgort ; Laura Dern ; John Green
Type materiaal Blu-ray
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 blu-ray (ongeveer 126 min.) - kleur, geluid, dts-hd, breedbeeld (1.85:1) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Laura Dern, Nat Wolff. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands, Frans of Engels - Gebaseerd op het boek van John Green - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Temple Hill, 2014 - Bevat ook onder andere: Audiocommentaar van regisseur Josh Boone en schrijver John Greene ; Verwijderde scènes ; De sterren komen op één lijn
ISBN 8712626047179
PPN 381324435
Thematrefwoord Kanker ; Verliefdheid
Taal Engels