Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
La fille inconnue
DVD

La fille inconnue ([2016])/ un film de Jean-Pierre & Luc Dardenne

Een jonge huisarts voelt zich schuldig omdat ze niet opendeed toen na sluitingstijd werd aangebeld door een meisje dat de volgende dag dood aangetroffen is. Ze besluit alles te doen om de identiteit van het meisje te achterhalen.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van de Waalse broers Jean-Pierre en Luc Dardenne (Le gamin au vélo; Le silence de Lorna) met in de hoofdrol Adèle Haenel (Les ogres; Suzanne). Jenny is een jonge huisarts in de industriestad Seraing, provincie Luik. Wanneer er een uur na sluitingstijd nog aangebeld wordt bij de praktijk, verbiedt ze haar stagiair om open te doen. Enkele dagen later krijgt ze bezoek van de politie, die vertelt dat het ging om een jonge migrante die dicht in de buurt dood is aangetroffen. Jenny voelt zich schuldig en stelt alles in het werk om de identitieit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt, een zoektocht die haar brengt naar de (criminele) onderklasse van de stad. De recensenten geven 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 20-10-'16): '(...) Uitgezonderd de keuze voor hun hoofdrolspeelster opereren de Dardennes hier allesbehalve fris of vernieuwend. (...) Maar binnen hun persoonlijk afgebakende kader van rechtlijnig, uitgebeend realisme blijven ze voorlopig onovertroffen.' Genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Specificaties

Frans | 5051083115933

Titel La fille inconnue
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jean-Pierre Dardenne ; Luc Dardenne ; Adèle Haenel ; Olivier Gourmet ; Jérémie Rénier
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Adèle Haenel, Olivier Gourmet, Jérémie Renier. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: België : Les Films du Fleuve, 2016
ISBN 5051083115933
PPN 408348046
Genre psychologische roman
Taal Frans