Het meisje uit het verscholen dorp
Boek

Het meisje uit het verscholen dorp ([2017])/ Irma Joubert, vertaling [uit het Afrikaans] en eerste redactie: Dorienke de Vries

Als haar vader, samen met het gezin dat bij hen onderdook, tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt, wordt een negenjarig meisje ondergebracht in Het Verscholen Dorp bij Nunspeet.

Aanwezigheid

Recensie

De negenjarige Mentje is niet blij als er onderduikers op de stalzolder komen wonen. Ze is bang dat het mis gaat, wat op een dag ook echt gebeurt. Haar vader en de onderduikers worden meegenomen en Mentje blijft achter. Ze zoekt hulp en komt terecht in het Verscholen Dorp. Wanneer het kamp wordt ontdekt, vlucht ze met hulp van andere mensen naar haar familie in Arnhem. Maar of ze daar echt veilig is, is nog maar de vraag. De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert (1947) is een van de meest geliefde auteurs van het Nederlandse christelijke boekenwereldje. Met haar Afrikaanse romans heeft ze inmiddels veel harten veroverd en als ze dat nog niet heeft gedaan, dan zal dat vast lukken met deze roman die zich voor een groot deel afspeelt in - heel bijzonder - Nederland. Of preciezer, Het Verscholen Dorp bij Nunspeet. De goed geschreven roman is sterk door zowel de rijke historie die in het verhaal is verweven - veel gebeurtenissen en personen zijn historisch - als het menselijke aspect ervan. Geen rozengeur en maneschijn, maar de realiteit, gehuld in een fictioneel jasje. Een must-read. Tweede deel van een trilogie. Eerder verscheen 'Hildegard'*. In het derde en laatste deel zullen de eerste twee delen samenkomen in een verhaal dat zich afspeelt in Engeland en Zuid-Afrika.

Specificaties

Nederlands | 9789023950530 | 510 pagina's

Titel Het meisje uit het verscholen dorp
Auteur Irma Joubert
Secundaire auteur Dorienke de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Mozaïek, [2017]
Overige gegevens 510 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Mentje, kind van Pas-Opkamp. - Pretoria : LAPA uitgevers, (c)2017
ISBN 9789023950530
PPN 412439824
Genre historische roman - oorlogsroman - protestants milieu
Taal Nederlands
Trefwoord Nunspeet
Het Verscholen Dorp (Vierhouten)
Onderduikers
Jodenvervolging
Arnhem
Wereldoorlog II
Persoverzicht 2018