Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Armoede
Boek

Armoede ([2018])/ Louise Spilsbury, illustraties: Hanane Kai ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monica Terpstra

Hoe is het om arm te zijn? Is er in Nederland ook armoede en hoe kun je helpen? Lees van alles over arm zijn. Met grote gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant prentenboek waarin op genuanceerde manier is verwoord en verbeeld wat armoede betekent, hoe het kan ontstaan, waar het voorkomt en wat de rol is van de Voedselbank en goede doelen. De lezer wordt rechtstreeks aangesproken en subtiel gestimuleerd om ook zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden om te helpen. De sfeervolle prenten beslaan dubbele pagina's en stralen positiviteit uit. Er is treffend en fijntjes gewerkt met verschillende technieken. Zo is de achtergrond effectief vervangen door vlakken met levendige structuurtjes en steken de lichte gezichten en ledematen van de volwassenen en de kinderen fraai en duidelijk af tegen de warme okers, blauwgroenen en bruinen van hun realistische omgeving. De gemoedelijke tekst is geschreven in de tegenwoordige tijd en bestaat uit relatief korte zinnen die zich goed laten (voor)lezen. Vetgedrukte woorden verwijzen naar het verklarende trefwoordenregister achterin. Onafhankelijk te lezen van de andere delen in de thematische serie 'Wereld in nood'*. Te gebruiken thuis en op school. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463411578 | 32 pagina's

Titel Armoede
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Hanane Kai ; Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Poverty and hunger. - Hodder and Stoughton, (c)2017. - (Children in our world)
ISBN 9789463411578
PPN 412774194
Rubriekscode 307.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Armoede
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Armoede

Relaties/Serie

Wereld in nood
Boek

Wereld in nood (2018-...)

vol.
Uitgeleend