Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Oorlog
Boek

Oorlog ([2018])/ Louise Spilsbury, illustraties: Hanane Kai ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monica Terpstra

Hoe ontstaat een oorlog? Wat zijn de gevolgen en hoe kun je het voorkomen? Lees van alles oorlog, ook hoe je zelf kunt helpen. Met grote gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Het thema oorlog staat centraal in dit deel van de serie 'Wereld in Nood'*. In dertien korte hoofdstukken (waarvan de titels alleen in de inhoudsopgave staan) wordt uitgelegd dat een oorlog kan ontstaan als mensen conflicten niet uitpraten. En als er een oorlog uitbreekt, wat betekent dit voor alle mensen? De soldaten vechten en de burgers moeten vluchten. Ze laten alles achter en wonen soms als vluchteling in een vluchtelingenkamp. Daar worden ze opgevangen door mensen die hen helpen. Het lijkt raar dat een oorlog ook spelregels heeft, en welke rol spelen de Verenigde Naties daarin? In de laatste hoofdstukken wordt uitgelegd dat de meeste mensen wel naar elkaar willen luisteren en dat oorlog daarom niet zo vaak voorkomt. Van al deze informatie over oorlog kun je verdrietig worden en daarom is het goed om erover te praten en het boek samen met leerkrachten of ouders te lezen. De goede verdeling tussen tekst en (ondersteunende) tekeningen zorgt ervoor dat het boek prettig leesbaar is. Bevat een woordenlijst, register en tips van enkele boeken en websites. Een kort hoofdstuk over terrorisme valt wat uit de toon. Onderdeel van een serie van vier boeken over grote thema's waarmee kinderen via het nieuws worden geconfronteerd. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463411608 | 32 pagina's

Titel Oorlog
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Hanane Kai ; Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Global conflicts. - Hodder and Stoughton, (c)2017. - (Children in our world)
ISBN 9789463411608
PPN 412774208
Rubriekscode 399.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlog
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Oorlog

Relaties/Serie

Wereld in nood
Boek

Wereld in nood (2018-...)

vol.
Uitgeleend