Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Discriminatie
Boek

Discriminatie ([2018])/ Louise Spilsbury, illustraties: Hanane Kai ; vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monica Terpstra

Wat is discriminatie, valt pesten daar ook onder? En wat is racisme? Lees van alles over discriminatie, ook wat jij kunt doen. Met grote gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkante uitgave waarin een warm pleidooi gehouden wordt voor een rechtvaardigere wereld. Het uitgangspunt: iedereen is gelijk. Aan bod komen begrippen als racisme, pestgedrag, vluchtelingen en niet sociaal gedrag ten opzichte van de medemens. Ook actuele gebeurtenissen - aanslagen op kerken of moskeeën - worden genoemd. Het verhaal is in principe doorlopend, maar is onderverdeeld in dertien hoofdstukjes van elk twee pagina's. De titels van de hoofstukken staan alleen in de inhoudsopgave. In de statisch getekende, gestileerde kleurenillustraties in aardetinten komt het multiculturele karakter van onze samenleving duidelijk naar voren. Net als de meeste series van deze uitgeverij is er dezelfde afsluiting: het onderdeel 'Meer weten?' met tips voor boeken en websites die aan het onderwerp gerelateerd zijn, een woordenlijst (vetgedrukte woorden in de tekst) en een register. Maakt deel uit van de momenteel vierdelige reeks 'Wereld in nood'*. Ook geschikt om onder begeleiding in groepsverband te gebruiken. In de tekst zijn enkele vragen ter bespreking opgenomen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463411592 | 32 pagina's

Titel Discriminatie
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Hanane Kai ; Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Racism and intolerance. - Hodder and Stoughton, (c)2017. - (Children in our world)
ISBN 9789463411592
PPN 412774224
Rubriekscode 313.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Discriminatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Discriminatie

Relaties/Serie

Wereld in nood
Boek

Wereld in nood (2018-...)

vol.
Uitgeleend