De rozentuin
Boek

De rozentuin Alexa en haar moeder hebben een moeizame relatie. Maar kennen ze elkaar wel echt? ([2018])/ Corina Bomann, vertaling [uit het Duits]: Lilian Caris

Na de plotselinge ziekenhuisopname van haar moeder moet Alexa voor haar zorgen en beslissingen nemen; ondanks hun moeizame relatie zoekt de jonge vrouw naar een testament en ontdekt gaandeweg het geheim van haar moeder.

Aanwezigheid

Recensie

Alexa werkt in Berlijn, zij organiseert activiteiten in de literaire wereld. Haar moeder Cornelia heeft een boekwinkel in Hamburg. Op een dag krijgt Alexa bericht dat haar moeder na een hersenbloeding in het ziekenhuis is opgenomen. De behandelende arts vraagt Alexa of haar moeder een wilsbeschikking heeft en wie er eventueel in haar plaats beslissingen kan nemen. Alexa voelt zich overvraagd, omdat de relatie met haar moeder al jaren zeer afstandelijk is. Dat is begonnen rond Alexa's elfde jaar, toen haar moeder plotseling drie maanden vertrok en daarna als een compleet andere vrouw terugkeerde. Wanneer Alexa in het huis en de winkel van haar moeder gaat zoeken, vindt zij een brief waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht. In die periode komen er twee Amerikaanse mannen, een vader en een zoon, in de winkel die naar Cornelia vragen. Het blijkt, dat de overstroming in Hamburg in 1962 verstrekkende gevolgen heeft gehad, zoals een verloren liefde. Deze in Duitsland zeer populaire auteur (1974) schrijft prettig leesbare boeken met vaak een historische achtergrond. Vlot geschreven feelgoodroman met een herkenbaar thema, de relatie moeder-dochter. Zal veel lezers aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789022582107 | 431 pagina's

Titel De rozentuin : Alexa en haar moeder hebben een moeizame relatie. Maar kennen ze elkaar wel echt?
Auteur Corina Bomann
Secundaire auteur Lilian Caris
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 431 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Sturmherz. - Berlin : Ullstein, Februar 2017
ISBN 9789022582107
PPN 417146639
Taal Nederlands