Bijzondere keus, meneer de reus!
Boek

Bijzondere keus, meneer de reus! (2018)/ Erik van Os & Elle van Lieshout, met tekeningen van Job van Gelder

In het restaurant hoog boven op de berg is de hele avond nog geen enkele gast geweest. De chefkok en de ober willen net gaan afsluiten, als er ineens een reus voor hun neus staat. Wat zal hij allemaal gaan bestellen? Prentenboek met sfeervolle, zwierige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoog boven op een bergtop heeft een kok samen met zijn helpers een restaurant. 's Avonds, tegen sluitingstijd, staat er een gast voor de deur: een enorme reus! Hebben ze nu wel voldoende eten in huis? Prachtig prentenboek* met een vrolijk en mal verhaal over een vriendelijke reus die slechts een enkel erwtje bestelt. Daarna zijn de toetjes voor deze zoetekauw echter niet aan te slepen. Niemand klaagt of oordeelt over deze ongezonde keuze. Hier wordt simpel genoten van de verrassende en de soms hilarische situaties waar de personages zich in bevinden. Iedereen blijft beleefd want: de klant is koning, en het enkele erwtje wordt met veel zorg geselecteerd en gepresenteerd. De nieuwe dubbele paginagrote zwierige tekeningen van Job van Gelder hebben warme kleuren. In de talrijke details valt veel te ontdekken, zoals allerlei ingenieuze nostalgisch aandoende karren, fietsen en takels om het eten naar de reus op te hijsen. De bondige tekst is afgedrukt in de rustige delen van de afbeeldingen in een zwarte of witte letter, al naar gelang de kleur van de ondergrond. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047626060

Titel Bijzondere keus, meneer de reus!
Auteur Erik van Os
Secundaire auteur Job van Gelder ; Elle van Lieshout
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2018
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave met tekeningen van Sanne te Loo: Tilburg : Zwijsen, 2014. - (Leesleeuw $ Groep 1-2/kleuters $ Schooljaar 2013-2014 ; 5)
ISBN 9789047626060
PPN 418754470
Genre sprookjes
Thematrefwoord Reuzen ; Eten
Taal Nederlands