Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De kleine walvis in de winter
Boek

De kleine walvis in de winter (2017)/ Benji Davies, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Boy mist zijn vriend de walvis. Als zijn vader die winter met zijn vissersboot uitvaart, blijft Boy alleen achter. Dan komt de boot van zijn vader vast te zitten in het ijs. Wie kan hem helpen? Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vorige zomer redde Boy een kleine walvis. Hij kan de walvis maar niet vergeten. Als het winter wordt en zijn vader voor de laatste keer uitvaart om te vissen, wacht Boy tot hij thuiskomt. Als papa niet komt, gaat Boy hem zoeken. Hij vindt de lege boot in de sneeuw, vastzittend in het ijs: geen papa. Boy weet niet wat hij nu moet doen. Gelukkig is er iemand die weet hoe hij kan helpen... Fraai prentenboek dat te lezen is als zelfstandig vervolg op 'De kleine walvis'* van dezelfde auteur (Prentenboek van het Jaar 2017). De prenten in gemengde techniek en zachte kleuren zijn warm en ingetogen expressief, soms bladvullend, soms in meerdere scènes per pagina. In wisselende perspectieven wekt Davies doeltreffend sferen tot leven. De (goed vertaalde) tekst in duidelijk lettertype met schreef staat in en om de prenten. Mooie oblong uitgave met al even fraai gekleurd, mat omslag. Opnieuw een ingetogen en raak prentenboek over vriendschap. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024574841

Titel De kleine walvis in de winter
Auteur Benji Davies
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: The storm whale in winter. - London : Simon & Schuster UK Ltd, (c)2016
ISBN 9789024574841
PPN 413196461
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Vriendschap ; Winter
Taal Nederlands