Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Wie is de Black Panther?
Boek

Wie is de Black Panther? ([2019])/ Jesse J. Holland, vertaald [uit het Engels] door Barend de Voogd

T'Challa is de koning van Wakanda. Ook is hij superheld Black Pather, met een pantser van Vibranium. Als vreemde mogendheden proberen dit Vibranium in handen te krijgen, doet T'Challa er alles aan om zijn land te verdedigen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jesse J. Holland, een bekende schrijver en journalist, heeft het op zich genomen om een verhaal over de Black Panther te schrijven. In dit boek maken we kennis met T'Challa, koning van Wakanda, een land ergens in Afrika. In de afgelopen eeuwen hebben talloze Europese mogendheden geprobeerd om delen van Afrika te koloniseren en alleen Wakanda bleek onoverwinnelijk en ondoordringbaar. Het land kende en kent ongelooflijke goede krijgers en bezit zeer geavanceerde technologie, waarmee het ook in deze strijd zijn vijanden weet te weerstaan. De basis van die hoogstaande technologie is het metaal Vibranium, dat alleen in Wakanda gewonnen kan worden, en dat bijna onverwoestbaar is. T'Challa is de Black Panther, de bekende held uit het Marvel-universum. Hij is bijna onoverwinnelijk en voor zijn landgenoten een godheid. Hoewel het verhaal nogal rechttoe rechtaan geschreven is, zullen liefhebbers van het genre daar geen probleem mee hebben. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024583805 | 303 pagina's

Titel Wie is de Black Panther?
Auteur Jesse J. Holland
Secundaire auteur Barend de Voogd
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 303 pagina's - 20 cm
Annotatie Een verhaal uit het Marvel universum. - Gebaseerd op de graphic novel van Reginald Huldin en John Romita Jr. - Vertaling van: Who is the Black Panther
ISBN 9789024583805
PPN 420517200
Genre science-fiction
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands