Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het kleurenmonster gaat naar school
Boek

Het kleurenmonster gaat naar school ([2019])/ Anna Llenas, Nederlandse tekst [vertaald uit het Spaans] Antje Schoehuys-Blaak

Het kleurenmonster gaat voor het eerst naar school. Wat moet je dan meenemen en bij wie kom je dan in de klas? Gelukkig is juf Tessa heel aardig en zijn er veel leuke kinderen. Dus is monster niet meer bang of boos, maar vooral blij. Vierkant prentenboek met kleurrijke, collageachtige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het kleurenmonster mag naar school en zo'n eerste schooldag is altijd spannend. Hij wil van alles meenemen, maar eigenlijk is alleen je jas en een schrift nodig. Juf Tessa heet het monster welkom en stelt zijn klasgenootjes aan hem voor. Ze beginnen met muziekles, waarbij monster vals zingt, en bij het voorlezen smult monster letterlijk van de boeken. En zo gebeurt er nog veel meer die dag, maar aan het slot is monster vriendjes met alle klasgenootjes en kijkt hij al uit naar de volgende dag. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het kleurenmonster'* (2017). Op de kleurrijke illustraties in collagetechniek heeft het monster, afhankelijk van de gebeurtenis in het verhaal, andere kleuren, passend bij een bepaalde emotie. Voorin worden vijf emoties (blij, verdrietig, boos, bang, kalm) klein met kleur aangegeven. Het monster is niet eng, maar eerder aandoenlijk en grappig, en zijn emoties invoelbaar. Peuters zullen de spanning om voor het eerste naar school gaan zeker herkennen, maar deze angst wordt erg gereduceerd en wel op een zeer humoristische wijze, toewerkend naar een mooi, geruststellend slot. De tekst nodigt uit om samen naar de illustraties te kijken en het verhaal verder uit te breiden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167368

Titel Het kleurenmonster gaat naar school
Auteur Anna Llenas
Secundaire auteur Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2019]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: El monstruo de colores va la cole. - Barcelona : Editorial Flamboyant, 2018
ISBN 9789051167368
PPN 42168030X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eerste schooldag ; Monsters ; Kleuren ; Emoties
Taal Nederlands