Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het grote boek van Beer en Egel
Boek

Het grote boek van Beer en Egel (2019)/ Ingrid & Dieter Schubert

Beer en zijn vriend Egel beleven allerlei avonturen. Beer wil de bloemen water geven maar er zit een gat in zijn emmer. Ook broedt Beer drie verlaten eieren uit, helpt hij samen met Egel een gewonde bever en bouwen de vrienden een vlot. Bundel met vier prentenboeken met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel met vier eerder afzonderlijk uitgegeven prentenboeken over Beer en zijn vriend Egel. In 'Een gat in mijn emmer' heeft Beer water nodig om zijn bloemen water te geven, maar heeft hij slechts een emmer met een gat. Egel brengt uitkomst. In 'Dat komt er nou van...' besluit Beer op drie verlaten eieren te passen; hij broedt ze uit en leert van Egel hoe hij zijn gansjes moet verzorgen. In 'Samen kunnen we alles' verzorgen Beer en Egel een bever die tijdens de bouw van zijn burcht gewond raakt. En in 'Er kan nog meer bij'* bouwt Bever een vlot waarop al zijn vrienden een plaatsje kunnen vinden, maar eens is de maat vol. Oogstrelende humoristische aquarellen over telkens twee pagina's laten de lezer de avonturen van de dieren fantasievol meebeleven. De schitterende illustraties in natuurlijke, zachte kleuren brengen de emoties goed in beeld en herbergen nog talloze details, die de jonge lezers niet zullen ontgaan. De duidelijk ondersteunende tekst staat soms op een witte ondergrond, soms in (een rustig deel van) de illustraties. Fijn om deze prachtige prentenboeken in een band bijeen te hebben. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789056374907

Titel Het grote boek van Beer en Egel
Uniforme titel Een gat in mijn emmer Dat komt er nou van... Samen kunnen we alles Er kan nog meer bij
Auteur Ingrid Schubert
Secundaire auteur Dieter Schubert
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 106 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie 1e druk: 2003 - Bevat: Een gat in mijn emmer ; Dat komt er nou van... ; Samen kunnen we alles ; Er kan nog meer bij. - Oorspronkelijke uitgave: 1998, 1999, 2000, 2001
ISBN 9789056374907
PPN 423301225
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap; drijven en zinken