Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Op een verre planeet
Boek

Op een verre planeet (2019)/ tekst Julia Donaldson, met illustraties van Axel Scheffler ; vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Buitenaardse wezens Margreet en Daan wonen op een verre planeet. Zij is een Rooie, hij is een Blauwe. Volgens hun families kunnen Rooien en Blauwen niet met elkaar omgaan. Maar daar zijn Margreet en Daan het absoluut niet mee eens. Oblong prentenboek met grappige, felgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Margreet en Daan wonen op een verre planeet. Zij is een Rooie, hij is een Blauwe en ze krijgen allebei van hun familie te horen dat Rooien en Blauwen niet mixen. De Blauwen doen vreemde dingen: rennen en springen! De Rooien zijn raar: ze dragen schoenen en hebben belachelijk haar! Dan ontmoeten Margreet en Daan elkaar in het Worzelerwoud, waar het naar fretzels ruikt en naar vlaaibomenhout. Maar door hun respectievelijke opa en oma worden ze uit elkaar gehaald: 'Speel nooit met een Rooie/Blauwe. Het mag niet, het hoort niet. Je kunt er geen vrienden mee worden. Naar huis!' Margreet en Daan zijn het daar niet mee eens en gaan ervandoor. Oblong prentenboek met tekst op rijm en dynamische tekeningen in felle vrolijke kleuren van Julia Donaldson en Alex Scheffler, makers van o.a. de wereldberoemde Gruffalo. Vertaling van Bette Westera, aan wie zoiets wel besteed is. Slimme manier om kleine kinderen te laten zien dat het niks uitmaakt hoe we er allemaal uitzien, we kunnen heel goed samenleven: 'effen, gespikkeld, gestreept of geruit: kies wie je lief is, de kleur maakt niet uit'. Opgedragen aan alle kinderen in Europa. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771232

Titel Op een verre planeet
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: The Smeds and The Smoos. - London : Alison Green Books, (c)2019
ISBN 9789025771232
PPN 422917966
Genre science-fiction
Thematrefwoord Buitenaardse wezens ; Verliefdheid ; Vooroordelen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands