Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Toen het oorlog was
Boek

Toen het oorlog was 1939-1945 ([2019])/ Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld, Liesbeth Rosendaal, met illustraties van Irene Goede

Wie waren bij de Tweede Wereldoorlog betrokken? Wat is een nazi? Vonden alle Duitsers Hitler een goede leider? Heel veel vragen over de Tweede Wereldoorlog worden eenvoudig beantwoord. Met tijdlijn en veel foto's en illustraties, vooral in zwart-wit. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is een nazi? Vonden alle Duitsers Hitler een goede leider? Wat is een Spitfire? Waarom was de kleur oranje belangrijk? Wat gebeurde er met de dierentuin van Berlijn? Deze en nog veel andere vragen over de Tweede Wereldoorlog worden beantwoord in dit aantrekkelijke boek (royaal A4-formaat). Het bevat tien hoofdstukken met een eigen thema. Voorafgaand worden de belangrijkste (basis)vragen over WO II beantwoord, zoals 'wanneer begon de oorlog?', en is er een handige tijdlijn opgenomen. Bevat hoofdstukken over o.a. hoofdrolspelers als Hitler, belangrijke nazi's, Stalin, Churchill, Roosevelt, over de gevechten, wapens en techniek, overleven en tot slot over herdenken en gedenken. De teksten zijn steeds kort, informatief en in heldere taal geschreven. Zo wordt in het hoofdstuk 'Symbolen' heel duidelijk uitgelegd waar het hakenkruis vandaan komt en lezen we in het hoofdstuk 'Vriend en vijand' over de Engelandvaarders, verzetsmensen maar ook over de NSB. Wel had een iets kritischer houding t.o.v. de oorlog in Indonesië kunnen worden aangenomen. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out met veel foto's en illustraties, merendeels in zwart-wit. Met register. Voor deze doelgroep een van de weinige boeken over WOII. Zeer aanbevolen voor kinderen van ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor vmbo'ers.

Specificaties

Nederlands | 9789025771447 | 179 pagina's

Titel Toen het oorlog was : 1939-1945
Uniforme titel 1939-1945
Auteur Annemiek de Groot
Secundaire auteur Roos Jans ; Juul Lelieveld ; Liesbeth Rosendaal ; Irene Goede
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2019]
Overige gegevens 179 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789025771447
PPN 422918296
Rubriekscode 935.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Wereldoorlog II