Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De piraten komen!
Boek

De piraten komen! (2020)/ John Condon en Matt Hunt, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Tom staat elke dag op de uitkijk boven het dorp. Want hij weet zeker dat de piraten komen. Steeds denkt hij een piratenschip te zien, maar blijkt het vals alarm en heeft iedereen zich voor niets verstopt. Zullen de piraten nog komen? Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tom staat elke dag op de top van de heuvel op de uitkijk: zullen er piraten komen? Opeens ziet hij een schip aan de horizon verschijnen. Klingelend met zijn bel waarschuwt Tom de dorpelingen, zodat iedereen zich snel kan verstoppen. Maar het blijkt helemaal geen piratenschip te zijn. Zo gaat het keer op keer, totdat niemand meer naar Tom luistert als er daadwerkelijk een piratenschip aanmeert in de haven van het vissersdorpje. Weten de dorpelingen zich nog op tijd te verstoppen? Humoristisch prentenboek met een originele en onverwachte twist aan het slot. De illustraties zijn speels en kleurrijk, met cartoonesk getekende personages en grappig perspectiefgebruik. De voorleestekst is springerig gezet in verschillende lettergroottes, leest soepel en bevat repeterende elementen. Dat zorgt voor een fijn voorleesritme. Voor kinderen is het een leuk spelletje om te zoeken waar iedereen zich steeds verstopt, en de terugkerende elementen aan te wijzen, zoals de kat en de pelikaan. Een geslaagd en met zorg gemaakt prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773236

Titel De piraten komen!
Auteur John Condon
Secundaire auteur Matt Hunt ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst John Condon, illustraties Matt Hunt - Vertaling van: The pirates are coming. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2020
ISBN 9789025773236
PPN 426229088
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Zeelieden ; Rolpatronen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands