Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De stinkende tovertruc
Boek

De stinkende tovertruc ([2020])/ Anna Lott, met illustraties van Sabine Sauter ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Merel Leene

De moeder van Lilo (ik-persoon) is een heks en haar vader een vampier. Maar toveren is verboden. Zelfs als er een pinguin komt logeren die denkt dat ze een weerwolf is. Ze houdt de hele buurt wakker! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lilo Lastpak (ik-persoon) is een gewoon meisje met heel bijzondere ouders. Haar moeder is een heks en haar vader een vampier. Ook hebben ze een poes, die denkt dat hij een hond is en die zich heel eenzaam voelt. Daarom vragen ze de pinguïn van tante Katja te logeren als gezelschap. Maar dan begint de ellende! De pinguïn maakt veel kabaal, bij volle maan huilt ze als een weerwolf. Als buurman Fiedel komt klagen over de herrie wordt de pinguïn omgetoverd in een stinkdier. Dat maakt alles alleen maar erger. Ietwat wanordelijk en soms ingewikkeld verhaal, geschreven in de ik-vorm. De tovertrucs zijn wat gezocht. Geïllustreerd met veel tekeningen, die zijn ingekleurd met heldere en vrolijke pasteltinten. Ook de schutbladen zijn geïllustreerd. Duidelijk lettertype. Zelfstandig te lezen tweede boek over Lilo Lastpak, na 'Verboden te toveren!'* (2020). Het verzorgde boekje ziet er aantrekkelijk uit, de inhoud valt wat tegen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020672725 | 98 pagina's

Titel De stinkende tovertruc
Auteur Anna Lott
Secundaire auteur Sabine Sauter ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 98 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Vertaling van: Plötzlich Stinktier. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2019. - (Lilo von Finsterburg)
ISBN 9789020672725
PPN 427844436
Genre sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Heksen ; Vampiers ; Toveren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lilo Lastpak
Boek

Lilo Lastpak (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Anna Lott