Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen ([2020])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 26 verdiepingen. Hun uitgever blijft zeuren om een nieuw boek en de bruut Kapitein Houthoofd heeft het op hen gemunt. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel* in de reeks 'De waanzinnige boomhut'*. Waar de boomhut in het eerste deel 13 verdiepingen telde, telt die er nu 26. Voor avontuurlijk ingestelde kinderen is dit een boek om met rode oortjes tot zich te nemen. Het verhaal gaat als een wervelwind met de lezer aan de haal en een storm van beelden, invallen, ongelooflijke gebeurtenissen, uitweidingen en repeterend avontuur passeert de revue. Het gaat over twee vrienden, Andy en Terry, die een boomhut bezitten, waarin op elk van de verdiepingen iets bijzonders te beleven valt. Dat Andy en Terry elkaar in het verleden ontmoet hebben, dat de uitgever Andy port om zijn nieuwe boek in te leveren en dat de bruut Kapitein Houthoofd het op hen gemunt heeft. Dit fantastische lees- en kijkboek wordt met grote vaart, op stripboekachtige wijze verteld. De tekst kent veel dialoog en nauwelijks bij te houden spreektaal en gedachtesprongen. Intermezzo's staan schuin gedrukt. De geanimeerde, met vlotte pen getekende zwart-witillustraties vormen de kroon op het geheel. Ook in de illustraties is tekst verwerkt, waardoor er een drukke, bijzondere eenheid onstaat van dynamisch-visuele en verhalende elementen. In vlot Nederlands vertaald. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401415347 | 349 pagina's

Titel De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Uniforme titel De waanzinnige boomhut van zesentwintig verdiepingen De waanzinnige boomhut
Auteur Andy Griffiths
Secundaire auteur Terry Denton ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Negenentwintigste druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugtitel: De waanzinnige boomhut. - Rug vermeldt: 2 - 1e druk: (c)2014 - Vertaling van: The 26-storey treehouse. - Pan Macmillan Australia, (c)2012. - (Treehouse books)
ISBN 9789401415347
PPN 428776701
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Fantasie ; Boeken schrijven
Taal Nederlands