Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen ([2020])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Meneer Grootneus, de uitgever van de boeken van Andy en Terry, is vermist. Gelukkig bevat hun waanzinnige boomhut sinds kort een detectivebureau! Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierde deel van 'De waanzinnige boomhut' zijn er 13 nieuwe verdiepingen geplaatst op de bestaande 39. Nieuw zijn onder meer: de meloenensmijtruimte, de kettingzaagjongleerverdieping en een renbaan voor hobbelpaarden. Gelukkig is er ook een ultramodern detectivebureau, want de uitgever van de boeken van Andy en Terry, Meneer Grootneus, is vermist. Ze gaan op zoek en ontdekken dat de vermissing te maken heeft met het door Groente Geertje geschreven boek over de smakeloosheid van groente. De groenten zijn uit op wraak. Net als in de vorige drie delen* hebben we te maken met een actierijk verhaal waarin de gebeurtenissen in razend tempo over elkaar heen buitelen. Het vrij omvangrijke boek bevat relatief weinig tekst. De symbiose tekst-illustraties is zonder meer geslaagd. Op de talloze kriebelige pentekeningen is ontzettend veel te zien. Kolderieke graphic novel-achtige serie die goed in de smaak valt bij een grote groep lezers. Goed vertaald met originele neologismen en vernieuwende samenstellingen. Begin 2016 wordt de boomhut opnieuw uitgebreid met 13 verdiepingen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401427029 | 333 pagina's

Titel De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
Uniforme titel De waanzinnige boomhut van tweeënvijftig verdiepingen De waanzinnige boomhut
Auteur Andy Griffiths
Secundaire auteur Terry Denton ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Twintigste druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 333 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugtitel: De waanzinnige boomhut. - Rug vermeldt: 4. - Colofon vermeldt: illustraties: Terry Denton - 1e druk: (c)2015 - Vertaling van: The 52-storey treehouse. - Sydney : Pan Macmillan Australia, (c)2014. - (Treehouse books)
ISBN 9789401427029
PPN 428776183
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Fantasie ; Boeken schrijven ; Verdwijningen
Taal Nederlands