Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen
Boek

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen ([2020])/ Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Andy en Terry hebben weer dertien nieuwe verdiepingen op hun boomhut geplaatst. Maar ze hebben geen bouwvergunning aangevraagd! Kunnen ze dat met hun nieuwe tijdmachine misschien goedmaken? Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vijfde deel* over de waanzinnige boomhut van Andy en Terry zijn weer dertien nieuwe verdiepingen geplaatst. Aan deze aanwinsten wordt minder aandacht besteed door de komst van een bouwinspecteur die de bouwvergunning komt controleren. Andy, Terry en de inspecteur gaan terug in de tijd om de vergunning voor de uitbreiding alsnog aan te vragen. Daardoor komen ze op allerlei plekken in andere tijden, zoals de prehistorie, Egypte, Romeinen, maar ook in de toekomst. In alle situaties is een relatie met Andy en Terry en kunnen ze de toekomst die ze al kennen beïnvloeden. Zo leren ze de grotbewoners tekenen. Net als in de vorige boeken is het een verhaal vol actie, waarin de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. Het bevat relatief weinig tekst waarmee het verhaal op een vlotte en originele manier wordt verteld. De illustraties vormen het grootste deel van het boek en geven een goed beeld van het verhaal. In de zwart-witte pentekeningen zijn veel details te zien. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar een erg leuk boek, waarin de vormgeving, humor en verbanden tussen het heden en verleden erg aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789401433761 | 383 pagina's

Titel De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen
Uniforme titel De waanzinnige boomhut van vijfenzestig verdiepingen De waanzinnige boomhut
Auteur Andy Griffiths
Secundaire auteur Terry Denton ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 383 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugtitel: De waanzinnige boomhut. - Rug vermeldt het cijfer 5. - Colofon vermeldt: "illustraties copyright (c) Terry Denton 2015" - 1e druk: (c)2016 - Vertaling van: The 65-storey treehouse. - Sydney : Pan Macmillan Australia, Pty Limited, (c)2015. - (Treehouse books)
ISBN 9789401433761
PPN 428775969
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Fantasie ; Tijdreizen
Taal Nederlands