Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Deze ridder zegt nee
Boek

Deze ridder zegt nee (2021)/ Lucy Rowland & Kate Hindley, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Finn is de liefste en braafste ridder uit het dorp. Maar op een morgen voelt Finn een kriebel opkomen en brult hij heel hard: nee! Finn stopt niet meer met nee roepen, totdat de grote rode draak het dorp bezoekt. Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ridder Finn is de liefste ridder uit het dorp. Finn doet altijd wat zijn vader en zijn moeder vragen, hij ruimt netjes op en helpt braaf mee. Op een morgen voelt Finn een kriebel in zijn buik en die kriebel kruipt langzaam omhoog... en dan brult Finn: NEE! De kriebel blijft maar komen en Finn zegt alleen maar nee, tot een grote rode draak het dorp bezoekt. Groot formaat prentenboek over ridders en draken, vriendschap en kleine dwarsliggers. De prenten zijn vriendelijk en koddig, vol details en rijk aan kleur. De expressie van de kleine ridder, zijn ouders en de draak maken het een toegankelijk en humoristisch geheel. De uit het Engels vertaalde tekst op rijm leest vlot en staat in de illustraties in een duidelijk lettertype zonder schreef. Uitroepen zijn in een groter lettertype toegevoegd. Mooie uitgave met Finn en de draak op het omslag, met de titel en details in glimmend folie gedrukt. Fijn prentenboek om samen te lezen, waaruit blijkt dat nee zeggen krachtig maakt en ja zeggen ook leuk kan zijn. Prentenboeken Top Tien 2020. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769932

Titel Deze ridder zegt nee
Auteur Lucy Rowland
Secundaire auteur Kate Hindley ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst Lucy Rowland, illustraties Kate Hindley - 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: The knight who said 'NO!'. - Londen : Nosy Crow, (c)2018
ISBN 9789025769932
PPN 430943210
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; draken ; Boosheid
Taal Nederlands