Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Laat maar los, Koala
Boek

Laat maar los, Koala (2020)/ Rachel Bright, Jim Field, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Een kleine koalabeer hangt het liefst in zijn boom. Hij vindt het eng om beneden met de andere dieren te spelen. Op een dag valt de boom om. Is het echt zo eng op de grond? Prentenboek met sfeervolle, aandoenlijke kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kleine koala heeft het erg naar zijn zin in zijn boom. Hij houdt zich stevig vast aan de boomstam en is niet van plan uit de veilige boom te komen, want op de grond is het erg druk en lawaaierig. Als een wombat vraagt of hij ook naar beneden komt om met andere dieren een spelletje te doen, zegt hij dat hij het te druk heeft. Maar de kleine koala is bang om naar beneden te komen, naar het vreemde. Op een dag wordt de boom bezocht door een specht, die zo hard hamert met zijn snavel dat de boom omvalt. Eenmaal op de grond merkt de koala hoe fijn het daar kan zijn. Op een mooie, invoelbare wijze wordt de angst van de koalabeer voor alles wat vreemd is goed uitgewerkt, uitmondend in vreugde als hij uiteindelijk zijn angst overwint. In de levendige vertaling wordt gebruikgemaakt van gebroken rijm, dat het voorlezen bevordert. In de fraaie illustraties in gemengde techniek worden de emoties van de koalabeer door het kleurgebruik onderstreept. De lay-out is afwisselend en ook wordt er vanuit een wisselend perspectief naar de koalabeer gekeken, soms in extreme close-up, soms van onderaf. Details binnen de illustraties kunnen aanleiding zijn om verder over het verhaal door te praten. Een heel geslaagd prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025766863

Titel Laat maar los, Koala
Auteur Rachel Bright
Secundaire auteur Jim Field ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Rachel Bright, illustraties Jim Field - 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: The koala who could. - London : Orchard Books, (c)2017
ISBN 9789025766863
PPN 430670656
Thematrefwoord Angsten ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands