Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Een goede daad
Boek

Een goede daad ([2021])/ David Baldacci, vertaling [uit het Engels] Jolanda te Lindert

Het geluk lijkt even aan zijn kant te staan als oorlogsveteraan Aloysius Archer, onschuldig veroordeeld, in 1949 uit de gevangenis komt. Al snel is er een baantje in zicht, maar dat dreigt hem opnieuw de kop te kosten.

Aanwezigheid

Recensie

Oorlogsveteraan Aloysius Archer heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor een misdaad die hij niet heeft begaan, maar als hij in 1949 vrijkomt, is hij niet verbitterd, zint niet op wraak. Hij wil zich keurig aan de regels van de reclassering in Poca City houden. Hij moet een baan zoeken, moet bars en prostituees mijden. Door stom toeval krijgt hij al snel een freelance klus in de schoot geworpen. Hank Pittleman, eigenaar van zowat alles in het stadje, zoekt iemand om een schuld te innen bij de vader van zijn vriendinnetje, de mooie Jackie. Sinds er olie werd aangeboord op zijn land, is Jackie's vader in goede doen, hij kan de lening gemakkelijk terugbetalen, maar hij stelt een onmogelijke voorwaarde: dochter Jackie moet weer bij hem komen wonen. Hij wordt vermoord, evenals Pittleman, Archer is even verdachte. Thriller met een conventionele plot, maar wel gezet in een sfeer die aangenaam herinnert aan die van de tijden van Raymond Chandlers privédetective Philip Marlowe. Misschien is het de auteur (1960) zelfs gelukt met Aloysius Archer een innemende hoofdpersoon voor een serie te scheppen. Boeiende plot, innemende hoofdpersoon en interessante bijfiguren. De sfeer van de tijd, 1949, is bijzonder goed getroffen.

Specificaties

Nederlands | 9789400513051 | 383 pagina's

Titel Een goede daad
Auteur David Baldacci
Secundaire auteur Jolanda te Lindert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 383 pagina's - 23 cm
Annotatie Een Aloysius Archer-thriller - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2019 - Vertaling van: One good deed. - London : Macmillan, 2019
ISBN 9789400513051
PPN 427601983
Genre thriller
Taal Nederlands