Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Onze octopus
Boek

Onze octopus (2021)/ Peter Bently & Steven Lenton, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Ineens hangt een enorme octopus over een huis in een rustig kustplaatsje. De dorpsbewoners proberen de vreemdeling te verjagen, maar de kinderen sluiten al gauw vriendschap met Okkie. En dan blijkt een behulpzame octopus met acht armen best handig te zijn. Prentenboek met grappige kleurenillustraties met fluorescerende details en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Octopus zit aan het begin van het verhaal op het dak van een huis. Dat vindt Mevrouw Posthumus wel lastig, maar de kinderen van het dorp hebben er totaal geen moeite mee: hij wordt direct betrokken bij hun spelletjes en ze noemen hem Okkie. Ze voetballen met z'n allen tegen zijn acht tentakels en bedenken het spel 'tentakel-glijden'. Bovendien is hij erg nuttig: aan Okkies armen kan de was drogen, hij vist knuffelbeer Teddy met gemak uit de sloot, hij veegt op simpele wijze de bladeren bijeen of duwt een slee in de sneeuw voort. Zo'n vriend wil je niet kwijt, zelfs Mevrouw Posthumus niet voor wie hij klusjes doet. Maar dan opeens is hij verdwenen... zullen ze Okkie nog terugzien? Een grappig verhaal dat naadloos aansluit bij de ongebreidelde fantasie van jonge kinderen. De kleurrijke illustraties, waarin Okkie in opvallend fluorescerend oranje is afgebeeld, beslaan meestal hele of dubbele bladzijden en zijn humoristisch van aard. Als je goed kijkt, kom je in elke illustratie wel iets grappigs tegen. Opgedragen aan 'alle welkome nieuwkomers, of ze nu acht armen hebben of twee'; het verhaal is goed bruikbaar om te praten over het overwinnen van vooroordelen en het positief waarderen van nieuwkomers. De tekst op rijm is soepel vertaald door Bette Westera. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773670

Titel Onze octopus
Auteur Peter Bently
Secundaire auteur Steven Lenton ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst Peter Bently & illustraties Steven Lenton - Vertaling van: Octopus shocktopus! - London : Nosy Crow Ltd, (c)2020
ISBN 9789025773670
PPN 432267050
Thematrefwoord Vooroordelen ; Vreemdelingenhaat ; Vriendschap ; Hulpvaardigheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands