Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Mathilda's geheim
Boek

Mathilda's geheim (mei 2021)/ Corina Bomann, vertaling [uit het Duits]: Lilian Caris

Een jonge vrouw ontdekt na de dood van haar moeder dat deze haar geschiedenis geheim heeft gehouden. Met vallen en opstaan komt Mathilda alles te weten.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweede deel van de serie 'De vrouwen van de Leeuwenhof' gaat het over geheimen en niet alleen het geheim van Mathilda. Wanneer haar moeder plotseling overlijdt, staat zij er alleen voor. Haar vader was al overleden. Ze is amper 17 jaar en wil eigenlijk naar de handelsschool. Bij het openen van het testament bij de notaris wacht haar een onverwacht bericht: Agneta Lejongård, de hoofdpersoon uit deel één is door haar moeder als haar voogd aangewezen. Agneta nodigt haar uit mee naar het landgoed te gaan en belooft haar dat zij de opleiding mag volgen die zij graag wil. Mathilda kan nu haar vriend Paul in Stockholm niet langer zien maar belooft hem terug te komen zodra ze meerderjarig is. De twee zoons van Agneta reageren heel verschillend op de komst van Mathilda. Van de een krijgt zij steun, de ander pest haar voortdurend. Zij gaat naar de handelsschool en blijft vervolgens op het landgoed werken, totdat de grootmoeder bij haar overlijden in haar testament een geheim onthult. Een boeiend geschreven tweede deel met veel verwikkelingen, problemen, emoties en oplossingen. Bomann schrijft makkelijk en begrijpelijk.

Specificaties

Nederlands | 9789022587171 | 556 pagina's

Titel Mathilda's geheim
Auteur Corina Bomann
Secundaire auteur Lilian Caris
Type materiaal Boek
Editie Achtste druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, mei 2021
Overige gegevens 556 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: Mathildas Geheimnis. - Berlin : Ullstein, 2018. - (Die Frauen vom Löwenhof)
ISBN 9789022587171
PPN 433806028
Genre familieroman - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vrouwen van de Leeuwenhof
Boek

De vrouwen van de Leeuwenhof (2020-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Corina Bomann