Ik tap een mop!
Boek

Ik tap een mop! (2021)/ Erik van Os en Elle van Lieshout, illustraties Silvie Buenen, Lars Deltrap, Gertie Jaquet, Hugo van Look

'Mag ik wat van die wijn?'. 'Nee, dan moet je 18 zijn'. 'Maar dan is de wijn al op'. Moppen en raadsels over Joop en Miep, hun ouders of juffen en Jut en Jul. AVI-Start t/m AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eigenzinnige dieren, bijdehante kinderen en pratend voedsel. In dit vierkante boekje is een uiteenlopende verzameling van moppen, raadsels en woordgrapjes opgenomen. Er zijn personages die terugkeren zoals de betweterige kinderen Joop en Miep. Soms in combinatie met hun ouders of juffen, die zij voor de gek houden. En Jut en Jul sieren meerdere bladzijden met hun vermakelijke dialogen. Daarnaast wordt er gespot met de vorm, doel of kleur van dieren en objecten. Zo zijn er bananen in een nieuw jasje, pratende toiletten en vliegen die een bij voor een vlieg met een gestreepte trui aanzien. Elke bladzijde bevat een gekleurde illustratie met tekst, soms in een tekstballon. De tekst bestaat uit korte zinnen met interpunctie en is enkel in het begin geheel in kleine letters gedrukt. De stripachtig illustraties zijn simpel maar duidelijk en de felle kleuren springen eruit. Zij vullen de tekst aan en vaak zijn de grappen afhankelijk van wat er afgebeeld is. Soms zijn de moppen in stripvorm weergegeven. De inhoud van de moppen zijn iets aan de flauwe kant, maar door hun eenvoud erg geschikt voor jonge kinderen op de basisschool die net leren lezen. Het leesniveau loopt op AVI-Start t/m AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048742752 | 61 pagina's

Titel Ik tap een mop!
Auteur Erik van Os
Secundaire auteur Elle van Lieshout ; Silvie Buenen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2021
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
ISBN 9789048742752
PPN 433263377
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Moppen
Taal Nederlands