Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De haven
Boek

De haven (2021)/ Sanne Ramakers, Merel de Vink & Hélène Jorna

Wat gebeurt er allemaal in en rond een haven? Prentenboek met informatie over soorten schepen, laden en lossen en de mensen die op de schepen en in de haven werken. Met veel kleurenillustraties, een zeemansliedje en quizvragen. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek over alles wat zich afspeelt in en rond de haven. De moeder van Jelle en Suus is kapitein op een vrachtschip. Als ze aankomt in de haven, gaan ze er een kijkje nemen. Er is o.a. aandacht voor 'Zo ging het vroeger', 'Soorten schepen in de haven', 'Ik zie de haven al', 'Laden en lossen', 'Deze mensen werken op het schip' en 'Vaartaal'. Elk onderwerp beslaat een spread, en bevat compacte tekstblokjes in grote letters en wist-je-dat-kaders. In de tekst zijn kernwoorden vetgedrukt. Het toegankelijke taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. De vrolijk getekende kleurenillustraties zijn verschillend van grootte. De vormgeving en opzet zijn aantrekkelijk. Op een uitvouwbare plaat in het midden van het boek staat een illustratie die een overzicht geeft van de plek waar de containers gecontroleerd en gelost worden. Achterin staan een zeemanslied, havenspel en een miniquiz met antwoorden achter een halve uitvouwbare pagina. Deze stevige uitgave in royaal, bijna vierkant formaat verscheen met hulp van de gemeente Rotterdam, in de uitgebreide serie 'Willewete'. Een van de weinige boeken over de (Nederlandse) haven. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt om samen te bekijken thuis of op school vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836301

Titel De haven
Auteur Sanne Ramakers
Instelling /Gemeente Rotterdam
Secundaire auteur Merel de Vink ; Hélène Jorna
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2021
Overige gegevens 29 ongenummerd pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Clavis informatief. - Tekst: Sanne Ramakers, Merel de Vink en illustraties: Hélène Jorna. - Uitgave in samenwerking met Gemeente Rotterdam - 1e druk: 2020
ISBN 9789044836301
PPN 433739398
Rubriekscode 658.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Havens
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Havens

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol. Veel te doen
Uitgeleend