Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Halt in gevaar
Boek

Halt in gevaar (2021)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Sekteleider Tennyson is gevlucht uit Clonmel. Will, Halt en ridder Arnaut zetten de achtervolging in. Als Will en Halt in een hinderlaag lopen, raakt Halt gewond. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Will, Halt en Arnaut hebben de sekte van Tennyson en zijn volgelingen in Clonmel opgerold, maar Tennyson is ontsnapt. Hij vlucht het land uit om elders nieuwe volgelingen te zoeken. Tijdens de achtervolging door Picta en Araluen stuiten Halt en Will op twee scherpschutters. Halt raakt gewond door een van hun pijlen. Het lijkt niet ernstig, maar algauw blijkt dat er gif op de pijl zat. Kan Halt nog gered worden? Negende deel in de populaire serie 'De Grijze Jager', waarin onlangs het elfde deel verscheen, 'De Verloren Verhalen'*. Vlot verteld verhaal, met de nodige humor in de dialogen. De zinnen lopen beter dan in de vorige delen. De auctoriale verteller springt soms even vooruit in de tijd om de lezer nieuwsgierig te maken of het perspectief gaat van de Grijze Jagers en Arnaut naar Tennyson, om spanning op te wekken. Het verhaal bestaat voornamelijk uit actie en dialogen. Er zijn weinig beschrijvingen van omgeving en karakters, waardoor de karakters niet erg zijn uitgewerkt. Voorin staat alleen een kaartje van Clonmel en omgeving, maar helaas niet van Picta en Araluen, zodat de tocht niet gevolgd kan worden. Gebonden heruitgave. Leuke, spannende serie, vooral voor jongens, vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025752828 | 430 pagina's

Titel Halt in gevaar
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Eenentwintigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 430 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2010 - Vertaling van: Halt's peril. - Scoresby, VIC [etc.] : Random House Australia, (c)2009. - (Ranger's apprentice ; b. 9)
ISBN 9789025752828
PPN 434396427
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 09
Uitgeleend
John Flanagan