Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De jagers
Boek

De jagers (2020)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer

Hal en zijn vrienden achtervolgen de Magyaarse piraat Zavac, die de kostbare schat Andomal heeft gestolen in Skandia. Maar de tocht is niet zonder gevaren. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit derde deel van Flanagans bestsellerserie 'Broederband'*, vol ruige avonturen in een noordelijk gebied vol middeleeuwse elementen, achtervolgen Hal en zijn vrienden met hun zelfgemaakte boot Heron nog steeds de Magyaarse piraat Zavac. Hij heeft de kostbare schat Andomal gestolen in Skandia, toen Hals broederband even niet oplette. Deze tocht is allerminst zonder gevaren: het kost moeite de ingang van de rivier Dan te vinden en de tocht naar Raguza - waar Zavac heen zou gaan - te vervolgen. De aanwezigheid van het meisje Lydia en de aan de mast vastgeketende Rikard zorgen voor extra verwikkelingen. De havensteden langs de Dan bieden ook grote gevaren. Het wordt een moeizame tocht! Boeiend verhaal, zeker voor wie de vorige delen ook gelezen heeft en dus veel achtergronden kent. Doordat de personages uitgesproken karakters hebben, zal elke lezer zich wel met iemand kunnen identificeren. De teksten van de auctoriale verteller zijn in goede balans met de dialogen. Bevat een tekening van Hals schip en een lijst zeemanstermen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751166 | 407 pagina's

Titel De jagers
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; Marius Brouwer
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 407 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie Illustratie kaart: Marius Brouwer - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: The hunters. - Random House Australia, (c)2012. - (Brotherband ; b. 3)
ISBN 9789025751166
PPN 436218933
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Zoektochten ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 3
Uitgeleend
John Flanagan