Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De outsiders
Boek

De outsiders (2021)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer

In Skandia worden jongens tot krijgers opgeleid in groepen (broederbanden), die tegen elkaar moeten strijden. Hal Mikkelson wordt de leider van een groep buitenbeentjes. Zullen ze kunnen meekomen met de rest? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omdat Hals moeder vroeger een Aralueense slavin was, wordt Hal veel gepest. Hij heeft maar één echte vriend, Stig. Als Hal zestien is, krijgt hij een opleiding tot krijger en zeeman in een 'broederband'. Er zijn maar liefst 28 jongens van zestien. Nadat er twee broederbanden van tien jongens zijn gekozen, blijven er acht buitenbeentjes over. Heeft deze kleine broederband, onder leiding van Hal, wel kans tegen de andere twee? Dit eerste deel van een nieuwe serie van de auteur* van 'De Grijze Jager' speelt in het noordelijk deel van dezelfde wereld: Skandia, land van de 'Vikingen'. Het duurt wat lang voor het verhaal op gang komt. De auctoriale verteller legt soms te veel uit wat personages bedoelen. Dat gaat op den duur wat irriteren. Het boek kreeg een andere vertaler dan 'De Grijze Jager'-serie. Het geheel leest prettiger en de zinnen lopen veel soepeler, al zijn ze soms wat lang voor minder ervaren lezers. Het verhaal heeft een positieve boodschap: je hoeft niet stoer of sterk te zijn om je te kunnen redden, en is zeer wensvervullend. Mede daardoor en doordat lezers gemakkelijk een personage kunnen vinden om zich mee te identificeren, zal het verslonden worden door alle fans van 'De Grijze Jager'. Bevat een lijst met zeemanstermen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751142 | 445 pagina's

Titel De outsiders
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur David Elliot ; Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 445 pagina's - zwart-wit illustratie - 21 cm
Annotatie Illustratie: David Elliot - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2012 - Vertaling van: The outcasts. - Random House Australia, (c)2011. - (Brotherband ; b. 1)
ISBN 9789025751142
PPN 436218844
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vikingen ; Zeilen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
John Flanagan