Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De gouden poort [Dyslexie editie]
Boek

De gouden poort [Dyslexie editie] (2022)/ tekst Rian Visser, illustraties Lars Deltrap

Blitz en zijn vriend vogel Priet krijgen bezoek op bol Nul. Uit de vliegende schotel stapt een groen wezentje. Ze heet Blitzie 15 en lijkt erg op Blitz. Ze is verdwaald en is op zoek naar de gouden poort. Kunnen Blitz en zijn vrienden haar helpen? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het ruimtemannetje Blitz woont samen met zijn beste vriend, vogel Priet, op bol Nul. Op een dag doet de spriet op zijn groene bolletje raar. Er is iets of iemand op komst. Een sterk op hem gelijkend meisje is verdwaald en landt met haar vliegende schotel op bol Nul. Ze blijkt Blitzi 15 te heten en moet op zoek naar de gouden poort om haar eigen sterrenstelsel weer te vinden. Gedrieën gaan ze op buitenaardse reis en tijdens hun zoektocht komen Blitz en Priet oude bekenden tegen zoals meneer Vodder, de dunne mannetjes van bol Tien en Rob en Moes, die op de aarde wonen. Maar de gouden poort is bij allen onbekend. Dan hebben Rob en Moes een briljant idee om Blitzi weer veilig thuis te laten komen. Zesde, zelfstandig te lezen deel over ruimtewezen Blitz, na 'Dino's in de ruimte'. Net als vorige delen een lief en fantasievol verhaal. De uitvoering is mede door de vele boeiende kleurenillustraties en de overzichtelijke lay-out aantrekkelijk. In de boeken wordt een voor dyslectici makkelijk leesbaar lettertype gebruikt. AVI-M5. Voor beginnende lezers vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772482 | 159 pagina's

Titel De gouden poort [Dyslexie editie]
Auteur Rian Visser
Secundaire auteur Lars Deltrap
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 159 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: een buitenaards leuk boek! - 1e druk van deze uitgave: 2020 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789025772482
PPN 437367746
Genre science-fiction
Thematrefwoord Buitenaardse wezens ; Verdwalen ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Blitz!
Boek

Blitz! (2013-...)

vol. 6
Uitgeleend
Rian Visser