Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De leeuw in de muis
Boek

De leeuw in de muis (2022)/ Rachel Bright, Jim Field, vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Muis is zo klein en angstig dat veel dieren over hem heen kijken. De leeuw is zo groot en dapper dat alle dieren hem bewonderen. Dat wil Muis ook. Maar dan doet hij een bijzondere ontdekking. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Schitterend prentenboek waarin wordt getoond dat wie groot is niet per se groot hoeft te zijn en wie klein is niet per se klein. Het grote prentenboek buit tal van expressiemogelijkheden uit om de boodschap duidelijk te maken. De muis en de leeuw worden tegenover elkaar geplaatst in een verhaal waarin de een zich klein, bedeesd en opopvallend voelt en de ander door alle dieren wordt geacht en bewonderd. Muis denkt dat het zal helpen als hij ook leert brullen en grommen en besluit om zich groter te schreeuwen... Het verhaal wordt verteld op rijm (abcb) in meest vierregelige strofen. Goed vertaald uit het Engels. De tekstblokken zijn in afwisselende kleuren gedrukt tegen de achtergrond van kleurige, geanimeerde illustraties. Ze zijn gemaakt in gemengde techniek met o.a. pastelkrijt en kleurpotlood, in natuurlijke kleuren waarbij bruintinten overheersen. Het wisselende perspectief, waarbij soms ineens sterk wordt ingezoomd, zorgt samen met de gevarieerde lay-out en typografie voor veel vaart en afwisseling in het verhaal. Een heerlijk, vrij groot prentenboek over gevoelens en beeldvorming, met een grote pedagogische waarde, voor thuis, school, kinderopvang voor kinderen vanaf ca. 5 jaar. Leespluim april 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789025766146

Titel De leeuw in de muis
Auteur Rachel Bright
Secundaire auteur Jim Field ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst Rachel Bright, illustraties Jim Field - 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: The lion inside. - London : Orchard Books, (c)2015
ISBN 9789025766146
PPN 437802000
Thematrefwoord Moed ; Angsten
Taal Nederlands