Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Op zoek naar de verloren Kuifje
Boek

Op zoek naar de verloren Kuifje een fantastistische autobiografie ([2023])/ Ricardo Leite, vertaling [uit het Frans] en lettering Ben Kamphuis ; redactie Cor Hector

Autobiografisch beeldverhaal waarin de striptekenaar reflecteert op het genre van het beeldverhaal, het geheugen en de beelden en symboliek van Kuifje, waarbij hij belandt in een wereld tussen droom en werkelijkheid. Gedetailleerde ballonstrip in zwart-wit.

Aanwezigheid

Recensie

Een artistiek en autobiografisch beeldverhaal waarin de auteur reflecteert op het genre van het beeldverhaal, het geheugen en de tijd. Tekenaar Ricardo Leite neemt de lezer mee op een reis door de beelden en symboliek die hem zijn hele leven hebben betoverd. Hij zweeft tussen droom en werkelijkheid in relatie tot Hergé en met name diens 'avonturen van Kuifje'. Hij nodigt de lezer uit tot een denkbeeldige dialoog met de grootmeesters van het beeldverhaal over de kunst, techniek en geschiedenis van het genre. Het boek sluit af met een ruime selectie notities over de personages die in het verhaal voorkomen. Het verhaal bestaat uit zeer gedetailleerde zwart-wittekeningen waarin realisme en fantasie met elkaar verweven zijn en waarin zo nu en dan de stijlen van andere striptekenaars figureren. Voor de meer geoefende striplezer, liefhebbers van onconventionele beeldverhalen en van boeken over strips en striptekenen.

Specificaties

Nederlands | 9789464603156 | 221 pagina's

Titel Op zoek naar de verloren Kuifje : een fantastistische autobiografie
Auteur Ricardo Leite
Secundaire auteur Ben Kamphuis ; Cor Hector
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 221 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: A la recherche du TinTin perdu. - Editions Crama, 2023
ISBN 9789464603156
PPN 438682572
Genre stripverhaal - biografie
Thematrefwoord Kuifje (stripfiguur)
Taal Nederlands