Rotbeesten
Boek

Rotbeesten (2024)/ Roald Dahl, tekeningen van Quentin Blake ; vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Bundel met negen gruwelijke fantasieverhalen op rijm, steeds over een ander dier en vaak met een verrassend einde. Met veel kleurige, karikaturale tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

'Rotbeesten' van Roald Dahl wordt dit jaar dertig en dat verdient een jubileumuitgave. Negen beesten krijgen de hoofdrol in negen verhalende verzen: varken, krokodil, leeuw, schorpioen, miereneter, stekelvarken, koe, het duo pad en slak en het buikenbeest. Net als in de originele Engelse uitgave rijmen in de vertaling door Huberte Vriesendorp steeds twee opeenvolgende regels op elkaar. De dieren zijn met recht rotbeesten. Soms blijft het bij een welgemikte koeienvlaai, maar veel vaker vallen er (dodelijke) slachtoffers. De rol tussen mens en dier wordt omgedraaid. Zo is de krokodil dol op jongens met mosterd en meisjes met chocola en eet de miereneter tante Myr(a) met smaak op. En een achterwerk vol stekelvarkenstekels is geen pretje. De rijmen zijn afgedrukt in een duidelijke zwarte schreefletter en zijn rijk voorzien van illustraties door Quentin Blake in dunne lijnen van Oost-Indische inkt, ingekleurd met waterverf. Dahl schrikt niet terug voor gruwelijkheden en stelt zijn lezers nergens gerust. 'Alles is waar wat hier wordt geschreven', vertelt het gedicht over de pad. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026171987 | 39 pagina's

Titel Rotbeesten
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake ; Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2024
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : Fontein, (c)1985 - Vertaling van: Dirty beasts. - London : Jonathan Cape Ltd, 1983
ISBN 9789026171987
PPN 440452554
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Rijmvertellingen
Taal Nederlands