Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Wie wint Geronimo? (Om op te eten...)
Boek

Wie wint Geronimo? (Om op te eten...) (cop. 2009)/ Oscar Tortuga, [vert. uit het Italiaans: Loes Randazzo ; ill.: Flavio Ferron ... et al.]

De schatkist van Kattenklauw III is weer leeg. Hij organiseert een worstelwedstrijd met Geronimo Stilton als hoofdprijs. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De schatkist van Kattenklauw III is leeg. Hij verzint een list om Geronimo Stilton als hoofdprijs bij een worsteltoernooi voor katten te krijgen. Oscar Tortuga, directeur van de beroemdste krant van Katteneiland, moet de biografie van Kattenklauw schrijven en de wedstrijd verslaan en ontdekt dat het er niet eerlijk aan toe gaat. Tweede deel over de kat Oscar Tortuga*. Het (eigenlijk heel korte en eenvoudige) verhaal is geschreven in korte zinnen met veel directe rede, typische katachtige uitspraken en voorzien van opvallende lettertypes om woorden meer kracht te geven. Dit laatste maakt het verhaal wat moeilijker te lezen voor jonge lezers, zeker in combinatie met de soms moeilijke woorden (dynamisch, distillateur). Daar staat tegenover dat het verhaal qua uiterlijk zeer aantrekkelijk is; samen met de overal aanwezige stripachtige illustraties zorgt de verscheidenheid in typografie voor een zeer duidelijke weergave van de sfeer en gemoedstoestand van de personages. Diverse plattegronden, schema's en een krant maken Katteneiland met zijn bewoners nog 'echter'. Sluit aan bij de populaire serie over muis Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920700

Titel Wie wint Geronimo? (Om op te eten...)
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2009 - Mechelen : Bakermat
Overige gegevens 114 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Vert. van: Sei ciccia per gatti Geronimo Stilton! - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2007
ISBN 9789085920700
PPN 317360566
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wedstrijden