Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Lucian
Boek

Lucian meesterwerk van een gevallen engel : roman (cop. 2010)/ Tosca Lee, vert. [uit het Engels] door Marianne Locht-Kühler

Een gescheiden en eenzame redacteur krijgt van een gevallen engel en demon opdracht diens levensverhaal op te schrijven; gaandeweg merkt hij dat diens leven wel erg veel raakvlakken heeft met het zijne.

Recensie

Het leven van Clay heeft een dieptepunt bereikt. Zijn vrouw heeft hem voor een ander verlaten, zijn baan als redacteur bij een uitgeverij geeft hem weinig voldoening en hij is eenzamer dan ooit. In dit uitzichtloze stadium ontmoet hij Lucian, die zich presenteert als een gevallen engel, een demon. Hij wil dat Clay zijn verhaal opschrijft en publiceert. Al gauw worden Clays dagen beheerst door Lucian en diens memoires. Hij verwaarloost zijn werk, zijn collega's en zijn gezondheid. In dit schitterende verhaal wordt de genade van God voor de mensen vanuit het oogpunt van de duivel beschreven. Vanuit deze invalshoek geeft de schrijfster met grote kennis van zaken en beeldend taalgebruik vorm aan het onderliggende motief van Lucian, nl. zijn jaloezie op de mens. Deze debuutroman, in Amerika bekroond met verschillende prijzen, is een must voor christelijk lezerspubliek. Lee's tweede boek 'Chawa: het verhaal van Eva'* verscheen eerder in Nederland en werd lovend ontvangen. Paperback met vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789043517072

Titel Lucian : meesterwerk van een gevallen engel : roman
Auteur Tosca Lee
Secundaire auteur Marianne Locht-Kühler
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Kok, cop. 2010
Overige gegevens 283 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Demon : a memoir. - Colorado Springs, CO : NavPress, cop. 2007
ISBN 9789043517072
PPN 318221284
Genre protestants milieu
Thematrefwoord Duivel
Taal Nederlands