The Big Draw in de buurt

Tijdens The Big Draw in september - hét grootste tekenfestival van de wereld - wil ook Rozet mensen de kracht en het plezier van tekenen laten ervaren. Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de haarvaten van de stad vinden sinds 2021 tekenactiviteiten plaats. Een groot succes is daarbij de ramenroute: in vijf winkelgebieden, bestierden 130 kunstenaars in 2022 de etalageramen van winkeliers. In 2023 breiden we uit! Tussen 14 en 17 september worden er in zes winkelgebieden ramenroutes en tekenactiviteiten georganiseerd.

The Big Draw in de buurt

In wijkcentra en op pleinen in buurten worden ook áltijd tekenactiviteiten uitgezet voor jonge Arnhemmertjes: iedereen kan tekenen! Tijdens The Big Draw gaat het vooral om het enorme plezier dat alle leeftijden aan het creëren beleven, met als hoogtepunt het weekend van donderdag 14 september t/m zondag de 17e. Rozet maakt zich op voor weer een fantastische editie. 

Volg ons op Instagram!!

Programma The Big Draw in de Buurt 2023

Naast The Big Draw in het centrum van de stad, zijn er in 2023 ramenroutes in zes grote winkelcentra en intieme winkelgebieden uitgezet, waar eigenaren en winkeliersverenigingen hun ramen beschikbaar hebben gesteld voor kunstenaars om tijdens de ramenroute op te tekenen. Dat zijn: winkelcentrum Kronenburg, Schuytgraaf , De Drieslag in Malburgen, Presikhaaf, Modekwartier in Klarendal en de Steenstraat in het Spijkerkwartier

Maar de cultuurmakelaars van Rozet organiseerden nog veel meer!

Programma The Big Draw in de Buurt 2023

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

Stap in de magische wereld van creativiteit en verbeelding, want wij gaan samen onze geliefde wijken omtoveren tot een betoverend sprookje! De Bibliobus staat klaar om in de week van 4 tot en met 8 september door acht wijken te reizen en met stiften getransformeerd te worden tot een levend kunstwerk dat de wonderen van de wijk viert. 

Wat staat er te wachten? Laat je artistieke geest de vrije loop op de Bibliobus. Van majestueuze kastelen tot mythische wezens, het is tijd om onze creatieve ideeën te laten stromen en onze wijk een magische make-over te geven. Iedereen is na school welkom om mee te doen en een vleugje magie toe te voegen aan de Bibliobus! 

Wanneer? We gaan op pad van 4 tot en met 8 september. Gedurende deze week doorkruisen we acht verschillende wijken, en overal brengen we de betovering met ons mee. Bekijk het schema en zorg ervoor dat je de kans niet mist om deel uit te maken van dit unieke kunstproject. 

Betover jouw Wijk: Sprookjesbus Avontuur!

Route 

Maandag: 14:30 – 16:00 uur – Schuytgraaf | Salamander
Dinsdag: 14:30 – 15:30 uur – Geitenkamp | MFC De Wetering
Dinsdag: 16:00 – 17:00 uur – Alteveer | Beethovenlaan bij winkelcentrum
Woensdag: 12:15 – 13:30 uur – Malburgen-west | De Spil
Woensdag: 13:45 – 15:00 uur – Malburgen-oost | De Malburcht 
Woensdag: 15:15 – 16:15 uur – Immerloo | Brandenburgseplein
Vrijdag: 12:30 – 14:15 uur – Schuytgraaf | Winkelcentrum
Vrijdag 14:45 – 16:30 uur – Klarendal | Onder de linden.  

Tot snel bij de Bibliobus! 

VRIJDAG 15 SEPTEMBER

Ondanks dat er in de Hoogkamp geen ramenroute is, wordt er op vrijdag de 15e met leerlingen van de Brouwerijschool aan de Bakenbergseweg een tekenactiviteit uitgezet door makerscollectief New Hearts op de ramen van de school. Het thema waar de leerlingen mee aan de gang gaan is Airborne 

ZATERDAG 16 SEPTEMBER

  … is de drukste dag… Bekijk naast alle ramenroutes ook de andere activiteiten per wijk:

Presikhaaf

10.00u / 16.00u 

Op zaterdag van The Big Draw in de Buurt zijn er tal van activiteiten bij Moes Arnhem, de nieuwe ontmoetingsplek in het voormalige portiershuisje van de Enka aan de Beelhouwerstraat in Plattenburg 

Ook daar worden ramen beschilderd door illustrator Maaike Ross, worden er workshops volksschilderen door buurtbewoner Jopie, kleding maken door buurtbewoner Vera en Art Journaling door buurtbewoner Linda gegeven. Er is een expositie met schilderijen van Balnawuti en bezoekers kunnen deelnemen aan een live kunstwerk dat ter plekke wordt vormgegeven. 

10.00u / 16.00u
Collectief Koppig meters maken in winkelcentrum Presikhaaf. Tussen kan iedereen langskomen om op een enorm groot vel papier midden op de promenade van het overdekte winkelcentrum mee te tekenen aan een meterslang kunstwerk! 

14.30u /16.30u
De sneltekenaars van EnProfil maken karikaturen van het winkelend publiek in winkelcentrum Presikhaaf 

Presikhaaf

Steenstraat

9.30u / 11.30u
De sneltekenaars van EnProfil maken karikaturen van het winkelend publiek op het pleintje/plantsoentje tegenover Station Velperpoort 

10.00u/13.00u
Ondernemer Martijn Stappers  (Pure Roasted) zet een modelteken wedstrijd uit in dat plantsoen!  Môm’artre: voor iedereen die het leuk vindt om te tekenen, schilderen, schetsen of wat meer ook, kun je je kunsten laten zien. Hij zorgt voor een living statue op het plein voor de nodige artistieke uitdaging, maar je mag ook gewoon van iets anders een kunstwerk maken. Neem wel je eigen materialen mee. Meldt je vooraf even aan via martijn@pureroasted.nl dan krijg je ook nog eens een (h) eerlijke koffie vol inspiratie! Voor het mooiste kunstwerk hebben is er mooie prijs in petto.

Steenstraat

De Drieslag in Malburgen

12.30u / 14.30u 
De sneltekenaars van EnProfil maken karikaturen van het winkelend publiek in het winkelcentrum

13.00u / 15.00u 
Maaike Lucifera geeft een raamtekenworkshop op de wijkpost

13.00u / 15.30u 
Artiesten Pedro en Dopie van stichting Arnhem Art hebben afgelopen maand verschillende prullenbakken en elektriciteitskastjes opgeknapt op winkelcentrum De Drieslag met street art schilderingen van bloemen, planten en dieren.  

Nu is je kans om zelf aan de slag te gaan met je eigen graffitikunstwerk, onder begeleiding van Pedro! Van 13:00 – 15:30 kun je op De Drieslag gratis graffiti spuiten op een houten plaat die je mee naar huis kan nemen. Wees er snel bij, want we verwachten dat het druk wordt! 

 

De Drieslag in Malburgen

Winkelcentrum Kronenburg

10.00u /12.00u
De sneltekenaars van EnProfil maken karikaturen van het winkelend publiek in winkelcentrum Kronenburg 

10.30u / 12.00u
Kinderen kunnen aan de hand van verschillende voorbeelden fantasiedieren tekenen. Vanuit een foto van een echt dier of helemaal zelf bedacht. Kom je ook bij ons fantasiedieren tekenen? Deze activiteit is voor kinderen vanaf 6 jaar en is bij Rozet op de Kronenburgpassage. Aanmelden kan via jelle.vaneerd@rozet.nl. 

12.30u / 16.00u
Kinderen hebben de mogelijkheid om vrij met vormen en kleuren aan de slag te gaan op de ruiten van Rozet Kronenburg. 

Winkelcentrum Kronenburg

Winkelcentrum Schuytgraaf

12.00u / 14.00u
De sneltekenaars van EnProfil maken karikaturen van het winkelend publiek in winkelcentrum Schuytgraaf 

12.00u / 16.00u
Iedereen kan komen VR tekenen, Graffiti spuiten, Stoepkrijten, Fiets je schilderij, DJ, hapjes maken, en/of zich laten schminken. Ook is er een DJ. Feest dus!  

Winkelcentrum Schuytgraaf

De aanmelding voor tekenaars en winkeliers is natuurlijk al een tijdje gesloten. Heb je nog vragen over The Big Draw in de buurt? Stuur dan een mail naar thebigdraw@rozet.nl! Veel plezier voor, tijdens en na The Big Draw in de Buurt!