Kunstcafé 55Plus

Al enige jaren organiseert de afdeling Cultuur 55Plus van Rozet een Kunstcafé voor 55plussers. Kernbegrippen bij de Kunstcafé's zijn cultuur, ontmoeting en inspiratie. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u genieten van een heel divers aanbod op het gebied van kunst, cultuur, taal en erfgoed.

De geboden informatie prikkelt tot meer willen weten, het verder onderzoeken en het aanboren van eigen talent. Het Kunstcafé is gratis toegankelijk en nodigt uit om meer te willen weten, meer te willen zien. Rozet organiseert daarom ook vervolgactiviteiten zoals excursies (Kunstcafé op stap) en workshops (Kunstcafé ontdekking). Ook krijgt u tips voor vervolgactiviteiten zoals lezingen en cursussen van Rozet en aanbod van bijvoorbeeld kunstenaars en musea.

Waar?

Het Kunstcafé wordt altijd georganiseerd op een donderdagochtend, van 10.30u tot 12.00u. Rozet Centrum is de thuisbasis, hier vergadert ook de beleidsgroep van vrijwilligers en worden uitwisselingsbijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en netwerkpartners. Maar we organiseren ook Kunstcafé’s in de wijken en in zorglocaties. De moderne zorgcentra beschikken over prachtige centrale restaurants, waar het ook voor bezoekers van buiten aangenaam is om samen koffie te drinken.

Zo kunt u Kunstcafé 55Plus verwachten in Rijkerswoerd op Stadsboerderij De Hooijmaat, op de Geitenkamp in De Beijer, bij De Burcht van De Drie Gasthuizen op de Rosendaalseweg en in de kantine Sporthal De Laar.

Waar?
Kunstcafé 55Plus, 24 november, Rozet

26 oktober 2022

Kunstcafé 55Plus, 24 november, Rozet

Een ansicht uit Arnhem, door Theo Brink, bekend als groot kenner van publieke kunst in Arnhem, maar ook als geboren en getogen Arnhemmer en kenner van de Arnhemse historie, geeft een tweede lezing over Oud-Arnhem.

Kunstcafé 55Plus, 27 oktober, Rozet

18 oktober 2022

Kunstcafé 55Plus, 27 oktober, Rozet

Videokunst en mediakunst, niks voor u?

Video’s op televisieschermen, grote projecties, robots, websites en technologische installaties: bijna ieder museum heeft tegenwoordig wel mediakunst in huis. Misschien heeft u zelf al kennis gemaakt met video- of mediakunst en wilt meer te weten komen over deze kunstvorm - of u heeft zin in een ontdekkingstocht door deze nieuwe beeldwereld.

Kunstcafé 55Plus, 20 oktober, Sporthal De Laar

18 oktober 2022

Kunstcafé 55Plus, 20 oktober, Sporthal De Laar

Tessa Zoutendijk: de andere kanten van de viool

Ieder mens is een scheppend wezen! Dat is het uitgangspunt van Tessa Zoutendijk (Tilburg 1977). Zo schept zij met haar violen en loopstation een muzikale wereld die steeds weer anders kan zijn. Zij wist als jong kind al mensen te raken met haar vioolspel. Sindsdien heeft zij twee studies afgerond op het conservatorium ArtEZ; Muziektherapie (2001) en Viool Jazz & Pop. Zij werd gegrepen door de directe verbinding tussen klank en emotie die overal weer opduikt; zowel op het podium als in haar werk als muziektherapeut, muziekdocent en workshopleider. Folk en wereldmuziek liggen Tessa het meest na aan het hart. Zij combineert dat graag met improvisatie en het gebruik van elektronica en effecten.

Vrijwilligers

Vrijwilligers denken mee, organiseren mee en voeren uit. Daartoe worden zij vanuit Rozet begeleid. De vrijwilligers zijn bovendien ambassadeurs voor het aanbod van Cultuur 55Plus en zijn cultuurgidsen in hun eigen omgeving door anderen te stimuleren om mee te doen. Per locatie is er een vast team dat zich bezig houdt met de programmering en de praktische uitvoering. Een vertegenwoordiging van hen overlegt met de projectleider, wordt betrokken bij het bredere beleid en de doorontwikkeling én geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Vrijwilligers

Koffie!

De Kunstcafé’s zijn gratis. Voor onbeperkt koffie of thee betaalt u €5,-. We werken daarbij met een kaartje dat u kunt kopen en waarmee u deze koffie (vers gezet in kannen) of thee kunt halen en laten bijschenken. De inkomsten voor deze koffie gebruiken wij, na aftrek van de kosten, om voor u weer mooie dingen te kunnen organiseren. Maar het afnemen van koffie is niet verplicht!

Koffie!

Kunstcafé Meer Weten

Regelmatig komt het voor dat bezoekers van het Kunstcafé meer over een besproken onderwerp willen weten. Daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waar uitgebreider op zo’n onderwerp wordt ingegaan: Kunstcafé Meer Weten. Zo’n Kunstcafé kan bijvoorbeeld gaan over een bepaalde periode in de cultuurgeschiedenis, over een kunstenaar, over filosofie of over wederopbouwarchitectuur in Arnhem.

Per Kunstcafé Meer Weten variëren de kosten en de Gelrepas er voor is inzetbaar.

Kunstcafé Meer Weten