Kunstcafé 55Plus

Al bijna tien jaar organiseert de afdeling Cultuur 55Plus van Rozet een Kunstcafé voor 55plussers. Kernbegrippen bij de Kunstcafé's zijn cultuur, ontmoeting en inspiratie. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee kunt u genieten van een heel divers aanbod op het gebied van kunst, cultuur, taal en erfgoed.

Kunstcafé 55Plus

De geboden informatie prikkelt tot meer willen weten, het verder onderzoeken en het aanboren van eigen talent. Het Kunstcafé is gratis toegankelijk en nodigt uit om meer te willen weten, meer te willen zien. Rozet organiseert daarom ook vervolgactiviteiten zoals excursies (Kunstcafé op stap) en workshops (Kunstcafé Meer Weten). Ook krijgt u tips voor vervolgactiviteiten zoals lezingen en cursussen van Rozet en aanbod van bijvoorbeeld kunstenaars en musea.

Waar?

Het Kunstcafé wordt (bijna!) altijd georganiseerd op een donderdagochtend, van 10.30u tot 12.00u. Rozet Centrum is de thuisbasis, hier vergadert ook de beleidsgroep van vrijwilligers en worden uitwisselingsbijeenkomsten georganiseerd voor alle vrijwilligers en netwerkpartners. Maar we organiseren ook Kunstcafé’s in de wijken en in zorglocaties. De moderne zorgcentra beschikken over prachtige centrale restaurants, waar het ook voor bezoekers van buiten aangenaam is om samen koffie te drinken.

Zo kunt u Kunstcafé 55Plus verwachten in Rijkerswoerd op Stadsboerderij De Hooijmaat, op de Geitenkamp in Kunst op de Bult – t Plein, bij de brasserie van De Drie Gasthuizen op de Rosendaalseweg, in de kantine Sporthal De Laar, in de SWOA locatie Gaanderij in Elderveld, in de Rozet bibliotheek van Presikhaaf of in het sport- en wijkcentrum van Rijkerswoerd.

Altijd op de hoogte blijven?

Waar?

Koffie!

De Kunstcafé’s zijn gratis. Voor onbeperkt koffie of thee betaalt u voor het Kunstcafé in Rozet iedere laatste donderdagochtend van de maand €5,-. We werken daarbij met een kaartje dat u kunt kopen en waarmee u deze koffie (vers gezet in kannen) of thee kunt halen en laten bijschenken. De inkomsten voor deze koffie gebruiken wij, na aftrek van de kosten, om voor u weer mooie dingen te kunnen organiseren. Maar het afnemen van koffie is niet verplicht!

Bovendien: op sommige locaties schenken onze locatiepartners de koffie gratis en op andere locaties wordt er een klein bedrag per kopje koffie gevraagd.

Koffie!

Kunstcafé Op Stap

Regelmatig organiseert Rozet Cultuur 55+ interessante uitstapjes met de bus naar culturele plekken, ook over de grens. Een deskundige reisbegeleider vertelt u alles tijdens de excursie.

De kosten zijn afhankelijk van de bestemming en de Kunstcafés Op Stap worden aangekondigd via de maandelijkse nieuwsbrief!

Kunstcafé Op Stap

Kunstcafé Meer Weten

Regelmatig komt het voor dat bezoekers van het Kunstcafé meer over een besproken onderwerp willen weten. Daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten waar uitgebreider op zo’n onderwerp wordt ingegaan: Kunstcafé Meer Weten. Zo’n Kunstcafé kan bijvoorbeeld gaan over een bepaalde periode in de cultuurgeschiedenis, over een kunstenaar, over filosofie of over wederopbouwarchitectuur in Arnhem.

Per Kunstcafé Meer Weten variëren de kosten en de Gelrepas er voor is inzetbaar.

Kunstcafé Meer Weten

Vrijwilligers

Vrijwilligers denken mee, organiseren mee en voeren uit. Daartoe worden zij vanuit Rozet begeleid. De vrijwilligers zijn bovendien ambassadeurs voor het aanbod van Cultuur 55Plus en zijn cultuurgidsen in hun eigen omgeving door anderen te stimuleren om mee te doen. Per locatie is er een vast team dat zich bezig houdt met de programmering en de praktische uitvoering. Een vertegenwoordiging van hen overlegt met de projectleider, wordt betrokken bij het bredere beleid en de doorontwikkeling én geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Vrijwilligers

Ook interessant voor u:

Komende activiteiten

Tekenen 1: de beginselen

Tekenen 1: de beginselen

Leer de beginselen van het tekenen en verras jezelf!

26 september - 19 december
11 sessies
Rozet Centrum
Leer schilderen als Bob Ross

Leer schilderen als Bob Ross

Leer de fijne Bob Ross schildertechnieken.

29 november - 13 december
3 sessies
Rozet Centrum
Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

Kunstcafé 55Plus - Cultuur 55Plus activiteit

30 november 10:30 - 12:00
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE